• 24 prequel-film in de maak

  Jack Bauer pic

  Als we de geruchten mogen geloven kunnen we binnenkort een 24 (2009) film verwachten. Nadat de scenaristenstaking roet in het eten had gegooid van de producenten, werd het 7de seizoen uitgesteld tot 2009, en dat nadat al 8 afleveringen werden opgenomen. Verwacht werd dat ook de 24-film op de lange baan zou geschoven worden, maar daar zou dus niets van aan zijn. Regisseur Jon Cassar is bezig met de voorbereidingen om nog deze zomer te draaien. In de standalone film zouden we opnieuw een dag in het leven van Jack Bauer zien, en met hem duiken ook Chloë O'Brian en Audrey Raines op.

  Maar er is nog meer nieuws. Volgens IFmagazine zouden er ook plannen zijn voor een 2 uur durende 24 tv-film die als inleiding op het 7de seizoen zou dienen. De film zou zich situeren één jaar na seizoen 6, en zou in de herfst van dit jaar op antenne komen in de States.

  Ik ben zelf nooit een grote fan geweest van prequels, en al zeker niet van prequels op een tv-serie die niemand al heeft gezien. Maar goed, ik denk dat de makers hebben ingezien dat een sabbat-jaar invoeren misschien geen goed idee is. Voor je het weet is de 24-buzz, als die er nog mocht zijn, verdwenen.

  Wat vinden jullie van het prequel news? Good thing or not?

 • Nieuwe 24 season 1 DVD Box

  Als je niet beter zou weten zou je denken dat de producers zich schuldig voelen dat er dit jaar geen nieuwe 24 te zien is, want ze pakken uit met een wel heel speciale DVD-editie van het 1e seizoen.

  DVD box

  Voor diegene die het eerste seizoen al hebben gekocht zullen weten dat er bitter weinig extra’s waren. Dit wordt allemaal recht gezet met de nieuwe editie in een metalen doos mét klok. De DVD zou in zone twee moeten uitkomen vanaf eind mei 2008. Hieronder een lijstje met datgene wat je kan verwachten.

  • Season One Introduction by Kiefer Sutherland

  • All-new documentary The Genesis of 24

  • Five extended episodes (7:00PM – 8:00PM; 10:00PM – 11:00PM; 8:00PM – 9:00PM; 11:00PM – 12:00AM; 9:00PM – 10:00PM)

  • 25 deleted scenes

  • Never-before-seen alternate season finale ending #2 (with optional commentary by executive producer Joel Surnow)

  Commentary on the series premiere episode (12:00AM-1:00AM) by director Stephen Hopkins and Director of Photography Peter Levy

  Commentary on the series finale episode (11:00PM-12:00AM) by director Stephen Hopkins and actress Leslie Hope

  • The Rookie online short films (sponsored by Degree)
  "Coffee Run"
  "Get This To…"

  Het meest interessante aan een DVD-bonus is de audio-commentaar van de filmmakers. Ik heb zelf niet veel aan vervelende making-off docu’s. Geef mij maar het commentaar van de regisseur. Spijtig is het enkel op de eerste en laatste aflevering van seizoen 1. Hoeveel zal de box kosten? Ik schat rond de 45 euro, maar prijzen zijn alsnog niet bekend.