• Dag 7 is voor 2009 !

  We zullen nog een lange tijd moeten wachten op het nieuwe 7de seizoen van "24", want Fox heeft het bericht verspreid dat Dag 7 pas op 9 januari 2009 op antenne in de States zou komen. De serie werd eerder 'on hold' gezet omwille van de scenarsiten-staking, maar nu neemt de studio de beslissing om alles ook later uit te brengen. En dat heeft zo zijn redenen.

  Ten eerste denkt Fox dat er minder mensen naar tv kijken in de zomer. Indien ze de reeds gefilmde episodes nu zouden uitzenden zou de staart vallen tijden de zomer-periode en dat willen ze dus liever niet. Een tweede reden heeft waarschijnlijk te maken met de contractuele verbintenissen met de acteurs. Velen van hen hebben namelijk alle deals gesloten voor andere film/tv-projecten tijdens de zomer van 2008. Dit laatste zal ook meespelen in de productie-planning van het 7de seizoen.

  24

  Daarnaast zou het kunnen dat de uren die nog gefilmd moeten worden voornamelijk vallen in 'nacht-tijd', gezien het nieuwe seizoen begint om 7u 's ochtends en een groot stuk is daarvan al gedraaid. Dat impliceert dat de productie voor buiten-opnames verplicht is om te shooten ’s nachts (gezien een day for night shoot heel artificieel oogt). Tijdens de zomer schijnt de zon langer en dat is een hel wanneer je enkel maar nacht-opnames te shooten hebt. Maar dit is puur speculatie.

  Is dit een goede zaak? Wel, mochten ze de tijd spenderen om Dag 7 nog beter te maken: misschien, maar ik betwijfel dat dit het geval zal zijn. Ik heb ook het gevoel dat uitstel enkel maar de serie kijkcijfers zal kosten. Mensen geraken snel uitgekeken op een serie, zeker na een lange afwezigheid. De concurrerende series komen als paddenstoelen uit de grond en zien er stuk voor stuk indrukwekkend en vernieuwend uit. Daarnaast verdwijnen er 24 sites/blogs om de haverklap, en dat zijn belangrijke promotie-kanalen die een dergelijke serie nodig heeft. Zonder de fans is er geen 7e of 8e of 9e seizoen. Trouwens ben ik nog niet zeker dat de serie een 9de seizoen zal halen in deze omstandigheden. Wat denken jullie?

 • Barack Obama vs David Palmer

  De rol van David Palmer zou de weg hebben voorbereid voor Barack Obama, althans volgens acteur Dennis Haysbert. Dat stond immers te lezen in het magazine Mirror.

  David Palmer 01 Barack Obama 02

  The black actor who played the president in the hit TV series 24 believes he has paved the way for Barack Obama to win America's top job. Dennis Haysbert said millions of fans of the show have got used to the idea of having an African American as president. And if Obama does win the race for the White House, the actor reckons 24 will deserve some of the credit. Haysbert, 53, said:

  "It opened up the public to the notion that if the right man came along - I believe Obama is the right man - that a black man could be president." In 24, he plays President Palmer who is protected from assassination by Jack Bauer (Kiefer Sutherland). Obama is rivalling Hillary Clinton for the Democratic nomination. Haysbert reckons the Illinois senator has similar qualities to his TV president. He added: "A man with control over his emotions and intelligence."

  Ik kan de gelijkenissen in stijl tussen de twee democraten, de echte en de fictieve, wel onderschrijven, maar Palmer was wel degelijk een zwarte terwijl Obama toch een lichtere versie is. Ook straalt David Palmer iets meer autoriteit uit en is zijn stem-intonatie iets meer geladen. Het mooie aan "24" was dat iedereen ook echt in Palmer geloofde als president. Hij had in ieder geval alle kwaliteiten die men zich bij bij de ambt kunnen voorstellen. Obama te zien aantreden als president van de Verenigde Staten is dus iets wat een "24" fan gemakkelijk voor de geest kan halen.