Jack Bauer moet 48 dagen de cel in

Kiefer Sutherland pic

Het zit niet mee voor Kiefer Sutherland die schuld heeft bekend aan rijden onder invloed. Door zijn bekentenis moet hij 48 dagen de cel in. Hij ontloopt wel een celstraf van één jaar. De acteur moet niet alleen een krappe zeven weken achter de tralies doorbrengen, hij moet ook een anderhalf jaar durende cursus over alcoholgebruik volgen. Bovendien moet hij een halfjaar lang elke week naar therapie om te leren van de fles af te blijven.

De 40-jarige acteur werd eind vorige maand opgepakt nadat hij een feestje in Hollywood had bezocht. Sutherland was trouwens niet aan zijn proefstuk toe. In 1989 en nog eens in 1993 pleitte hij schuldig aan 'roekeloos rijden' en in 2004 had hij ook geen verhaal tegen de vaststelling dat hij drie keer boven de alcohollimiet zat. Voor dat laatste geval is hij nog altijd op probatie.

Maar het had allemaal nog veel erger kunnen uitdraaien voor Sutherland. In 1989 hingen aan de veroordeling voor roekeloos rijden nog twee andere beschuldigingen: het verbergen van een wapen in zijn auto en het dragen van een geladen wapen wapen op een openbare plaats. Beide beschuldigingen werden geseponeerd. In 1989 kreeg hij drie jaar probatie, die net om waren toen hij in 1993 weer tegen de lamp liep.

Commentaren

  • Al varend door de bloggenzee ben ik hier op uw eilandje gestrand. Het is hier goed te vertoeven,
    maar bij de volgende vloed verdwijn ik terug in
    de bloggenzee.
    Daaaaag

De commentaren zijn gesloten.