Tony Almeida still ALIVE !?

Ik heb het 6de seizoen van “24” op deze blog niet besproken – enerzijds omwille van tijdgebrek maar vooral ook omdat Dag 6 het zwakste seizoen sinds het begin van de serie. En voor een keertje zijn zelfs de producers, Jon Cassar, Evan Katz, Manny Coto en David Fury, het daarmee volkomen eens. Eén van de grootste blunders was de casting van James Cromwell als de vader van Jack Bauer. Ik vind Cromwell een fascinerende acteur, maar met zijn Iers accent en zijn gestalte van boven de 2 meter, was de geloofwaardigheid voor mij compleet zoek. Komt daar nog bij dat iedereen ongeduldig stond te wachten op de intrede van Donald Sutherland. Ook de scènes tussen de ex-president Charles Logan en Martha waren gewoon van de pot gerukt. What were they thinking?

Tony Almeida & Mandy pic

De laatste 4 uren van het seizoen maakt het slot toch nog een beetje verteerbaar, maar alles eindigt tech wel in mineur. Maar de producers willen het weer goed maken met de fans en kwamen op Comic-Con met een scoop. Dit stond te lezen op BuddyTV:

Season 7 will, as previously rumored, feature no traces of CTU, it's completely gone at the start. Even bigger news is that, when season 7 begins, Jack Bauer (Kiefer Sutherland) will be called before Senate committee to answer questions about the numerous illegal actions he's done for the past six season. It looks like Jack may finally be held accountable for all that torture. Going off on that tangent, the producers confirmed season 7 will take place mostly if not entirely in Washington D.C.

About Charles Logan, they reassured fans that unless you see someone die, they're probably not dead. Translation: he's alive.

Also possibly alive: Tony Almeida! Despite dying in season 5 (and getting shot in the neck in season 3), the producers hinted that Tony (and actor Carlos Bernard) could very well return to action. In fact, they mentioned that a possible cliffhanger for season 6 would have had Jack Bauer, standing on the edge of the rocks as he did, followed by Tony calling out, saying they had a lot to talk about. The strangest part: they didn't seem to be joking.

Een beetje eigenaardig dat het 24-team op Comic-Con aanwezig was, gezien er eigenlijk weinig comic aan te pas komt. Hoewel, met wat Jack Bauer allemaal heeft doorstaan deze laatste 6 seizoenen, zou je hem wel de titel van ‘superhero’ verschuldigd zijn. Dit moeten we hem toch gunnen. Maar blijkbaar ook Tony Almeida, die mogelijks zijn terugkeer zou maken, hoewel het personage vermoord werd door Christopher Henderson tijdens episode 13 van seizoen 5. Bij mijn weten is 'wederopstanding' een kracht die enkel maar bestemd is voor superhelden. :) En dat was hij wel wanneer je zijn personage grondig analyseert. Tony Almeida was een beetje van een Highlander. In seizoen 2 brak hij zijn been maar kon toch wel gretig rondhuppelen in CTU. In seizoen 3 werd hij geschoten in de hals, maar kon ook deze pijn doorstaan met amper enkele uren van revalidatie. In seizoen 4 viel hij dan weer ten prooi aan de folterpraktijken van Mandy, maar overleeft het.

Hoe onwaarschijnlijk DIT moge klinken in vergelijking met de casting van Jack's vader, ben ik hoe dan ook te vinden voor een 7de seizoen met Tony aan de zij van Jack. Tony stierf ook veel te snel en met weinig respect voor het karakter. Terwijl Edgar Stiles een stille klok kreeg na zijn overlijden in episode 12 (dit gebeurt trouwens bij elk belangrijk personage), stierf Almeida een uur later zonder al teveel opschudding én zonder stille klok. Een ware schande! Maar nu het blijkt dat hij toch niet dood zou zijn, vind ik dit meteen geniaal van de makers!

Commentaren

  • Welja, er zijn ondertussen al enkele stripverhalen van 24 verschenen. Enja, Comic-con is zowat de verzamelplaats van geeks en superfans, zowat iedere reeks (voornamelijk science-fiction) doet er promotie

  • Zou het heel mooi vinden als Tony niet dood is.
    Hij hoort gewoon in 24
    Heb trouwens ook vernomen dat David Palmer niet dood is , maar terugkomt????

De commentaren zijn gesloten.