Jack Bauer wordt mileubewust

Het zal waarschijnlijk te wijten zijn aan de An Inconvenient Truth (2006) - psychose, maar Hollywood heeft het milieu-virus goed te pakken. Ook Fox wil zijn steentje bijdragen en zo zal het 7de seizoen van "24" geheel in het teken staan van de reductie van CO² en het global warming effect.

Jack Bauer pic

Het zou natuurlijk ook mogelijk zijn dat de scenaristen gewoon geen ideeën meer hebben om de serie nog te vernieuwen. Het 6de seizoen vaart teveel in het zelfde vaarwater als de vorige edities en dat maakt alles heel voorspelbaar en vaak langdradig. Laten we hopen dat met deze "niet-vervuilde nieuwe wind" de serie zichzelf een beetje kan heruitvinden en dat de formule eens goed door elkaar wordt geschud.

Het leek eerst op een promotiestunt, maar Fox communicatie-verantwoordelijke Chris Anderson zei dat het deze keer niet gaat om de kijkcijfers: "We are publicizing '24's' commitment to climate change for two reasons and two reasons only: to inspire the public to take global warming seriously and hopefully to motivate other studios to make changes to their production practices as well."

Ook de productie van Dag 7 zal geheel in het teken staan van milieu-vriendelijke energie. Je zou opkijken hoeveel energie een filmproductie kan verspillen. Het is vergelijkbaar met een mobiel bedrijfje bezet met tientallen 10 KW lichtbronnen en rondrijdende trucks die op volle toeren draait gedurende een paar maanden. De 26 Diesel-voertuigen en 5 generatoren zullen gebruik maken van het meer milieuvriendelijke biodiesel, zo meldt de executive producer Howard Gordon op FoxTV. Ook de soundstage die nu op Diesel werkt zal nu op elektriciteit werken om zo de vervuiling tegen te gaan. De scripts en callsheets zullen niet meer met de wagen aan huis worden gebracht, maar verstuurd via email.

Zijn er dan geen terroristen meer en wordt CTU ontbonden? Nope. Maar de milieu-problematiek zal waarschijnlijk aan bod komen in de conversaties tussen de karakters. "Damned, I told you to send it to my PDA instead of sending it by fax. You’re destroying the planet!" En misschien zullen de terroristen het milieu van het Amerikaanse landschap willen verpesten met de verkoop van een sterk polluerend voertuig?

De commentaren zijn gesloten.