Hal Gardner

Alle David Lynch fans zullen meteen Ray Wise (58) wel herkennen. Hij begon zijn carrière in verschillende tv-series van Star Trek tot Dallas. Hij werd opgemerkt door Paul verhoeven en gecast in Robocop (1987) als Leon Nash. Hij werd nadien gecast door Lynch in de dramareeks "Twin Peaks" als Leland Palmer, de vader van de vermoorde Laura. Nadien dook de acteur opnieuw in het tv-circuit en speelde hij in een aantal B-film. Maar het was George Clooney die hem terug opviste voor Good Night, and Good Luck. (2005) en zette er een knappe rol neer waarvoor hij eigenlijk een oscarnominatie had moeten krijgen.

Tijdens dag 4 werd president John Keeler met zijn Air Force One neergehaald. Nadien werd Charles Logan aangesteld als de nieuwe republikeinse president, en Hal Gardner als zijn vice-president. Garber komt oa. op het idee om martial law uit te roepen in L.A.. Hij wordt ook aanzien als een manipulator die misschien wel achter de incidenten zit in dag 5.

Maar Gardner is een intelligente man en hij heeft ook zijn twijfels in het bestuur en het gebrek aan daadkracht van Logan. Wanneer Logan de aanhouding van Jack Bauer beveelt, heeft hij een vermoeden dat de president iets verbergt. Dit vermoeden werd versterkt wanneer Logan de militairen had ingeschakeld om Jack op te sporen en niet CTU en hij vond het vreemd dat de broer van David Palmer in het presidentiële ressort was en nooit de moeite nam om de president te begroeten. Maar ook het incident met James Heller die Logan ontsloeg, omdat hij de president had beschuldigd medeplichtig te zijn aan de moord op Palmer, zijn zaken die hem verontrusten.

De commentaren zijn gesloten.