• Walt Cummings

  Acteur John Allen Nelson (45) is bij het publiek voornamelijk bekend uit tv-series zoals "Santa Barbara" (1984) en later in "Baywatch" (1989). Hij heeft nog niet echt de grote rollen kunnen kapen, en ook zijn scenario’s zijn van die kwaliteit dat ze in het beste geval direct op DVD uitkomen. Dit hebben gezegd staat John er volledig in "24". Hij heeft een knappe, dubieuze rol en hij bewijst hier toch heel veel charisma te hebben. John is geen scenarist, maar wel een acteur en dat voel je meteen. Ik verwacht hem dus na “24” in wat betere filmproducties, en vooral nu het een mode-trend is geworden in Hollywood om tv-acteurs te casten.

  Hij vertolkt de rol van Walt Cummings, speciaal adviseur en communicatie verantwoordelijke voor president Logan, alsook een vurig patrotist. In Dag 4 zagen we dat Logan heel veel vertrouwen had in Walt. Meer vertrouwen dan in zijn eigen Chief of Staff Mike Novick. Maar in Dag 5 gaan de rollen keren en zullen we meteen merken dat Walt een geheime agenda heeft en hij de zwakke president misschien wel kan sturen in de richting die hij wenst.

  ***SPOILERS***

  Cummings heeft een geheim akkoord gesloten met James Nathanson, die op zijn beurt de terroristen heeft voorzien van de zenuwgas. Cummings was van plan om het zenuwgas via een remote systeem te laten detoneren eenmaal de terroristen in het Midden Oosten waren. Dit zou niet alleen de terroristen uitschakelen maar eveneens een bewijs leveren dat er Wapens van Massa Destructie zijn in het Midden Oosten en dat Amerika dan al het recht zou hebben om haar druk op die landen te vergroten, met het oog op de oliereserves en de bevoorrading van Amerika.

  Voor het slagen van het plan was het noodzakelijk dat president David Palmer het zwijgen werd opgelegd. De echte reden wist Cummings zelf niet. Jack Bauer zou nadien als zondebok worden aangeduid en beschuldigd worden van de moord op Palmer en de andere CTU-agenten. Maar dat Cummings eigenlijk werd gebruikt door Logan en Christopher Henderson zal hijzelf nooit te weten komen...

 • Episode 5.01: 7:00 A.M. - 8:00 A.M.

  Dag 5 van mijn lievelings-serie "24" draait al op volle toeren in de VS. Gelukkig bestaat er zoiets als een parabool antenne voor diegene die echt niet kunnen wachten op de officiële release bij ons in oktober van dit jaar. Hoe dan ook, ga ik met deze blog Dag 5 op de voet volgen, gezien de grote respons die ik heb gekregen bij de besprekingen van het vorige seizoen en de toffe emailtjes. Deze blog wordt blijkbaar niet alleen gelezen door fans uit België en Nederland, maar ook door Nederlandstalige over de ganse aardbol. Maar laten we meteen met de inhoud beginnen van het eerste uur uit Dag 5. De eerste afleveringen zijn reeds adembenemend, maar wat had je anders verwacht... Veel leesgenot en houd deze blog levendig met jullie vele reacties en updates!

  De fans die de DVD van seizoen 4 hebben gekocht hebben al kunnen genieten van een 10 minuten lange bonus die het nieuwe seizoen moest inleiden. In deze bonus zagen we dat Chloë er achter is gekomen dat iemand heeft ingebroken in haar computer om de vervalste autopsie van Jack te bekijken. Jack werd ook achtervolgd door een man die uiteindelijk zijn dood vond in een helse achtervolging. Iemand weet dat Jack leeft en is blijkbaar in staat om hem en zijn vrienden hard te treffen. "There will be blood."

  Het is 18 maanden geleden dat Jack Bauer afscheid nam van zijn vrienden, Tony Almeida, Michelle Dessler, Chloë O’Brian en van president David Palmer om nadien onder te duiken (zie Dag 4.24). Jack leeft nabij L.A. onder de naam van Frank Flynn, werkende in een olieraffinaderij. Hij heeft ook een relatie met Diane Huxley, wiens zoon, Derek, een vermoeden heeft dat Jack iets te verbergen heeft.

  Ondertussen zien we in L.A. dat president Palmer een bezoek brengt aan zijn broer Wayne Palmer. Wanneer hij zich achter het raam begeeft wordt hij dodelijk getroffen in de hals door een kogel van een sniper-pistool. De president overleeft de aanslag niet. En terwijl CTU nog maar de eerste gegevens probeert te verzamelen over de aanslag wordt Michelle opgeblazen door een autobom en wordt Tony Almeida opgenomen in de beveiligde ziekenboeg van CTU. Chloë kan zelf nog net ontkomen aan een aanslag, en wordt achterna gezeten door huurmoordenaars. Ze probeert Jack te contacteren om hem te waarschuwen en om zijn hulp in te roepen. Jack is onthutst door het tragische nieuws en beslist om Chloë te helpen.

  President Charles Logan en zijn vrouw Martha bevinden zich ook in L.A.. Logan is er speciaal voor de ondertekening van een anti-terroristen pact met de president van Rusland, Yuri Suvarov. Martha is compleet over haar toeren wanneer ze het nieuws te horen krijgt van Walt Cummings dat president Palmer is vermoord en denkt iets meer te weten over de aanslag. Maar president Logan hecht niet al teveel belang in haar complot theorie.

  Walt Cummings
  Was she all right?

  president Charles Logan
  No, Walt, she was not all right. She is having one of her delusions.
  She thinks David Palmer was killed for something he was about to tell her.
  She is imagining that she is in one of her own conspiracy theories.

  Walt Cummings
  What should we do?

  president Charles Logan
  Nothing.

  De ontmoeting met de Russen beschouwt President Logan als een cruciaal moment in zijn regeerperiode, en wil voor niemand wijken. Ook niet voor CTU die hem aanraadt om de meeting, na de aanslag, maar best uit te stellen.

  Jack kan een helikopter stelen van de werkvloer, maar Derek, die hem heeft gevolgd, moet hij nu gijzelen om het risico niet te lopen dat zijn identiteit wordt onthuld. Eenmaal aangekomen op de locatie waar Chloë achterna wordt gezeten door de moordenaars ‘schiet’ Bauer in actie en krijgt te horen van een van de huurdoders dat de moorden bestemd waren om hem de schuld in de schoenen te steken.


  ***Related Episodes***
  Dag 5 Aflevering 2: 8:00 A.M. - 9:00 A.M.
  Dag 5 Aflevering 3: 9:00 A.M. - 10:00 A.M.
  Dag 5 Aflevering 4: 10:00 A.M. - 11:00 A.M.
  Dag 5 Aflevering 5: 11:00 A.M. - 12:00 P.M.
  Dag 5 Aflevering 6: 12:00 P.M. - 01:00 P.M.
  Dag 5 Aflevering 7: 01:00 P.M. - 02:00 P.M.
  Dag 5 Aflevering 8: 02:00 P.M. - 03:00 P.M.
  Dag 5 Aflevering 9: 03:00 P.M. - 04:00 P.M.
  Dag 5 Aflevering 10: 04:00 P.M. - 05:00 P.M.
  Dag 5 Aflevering 11: 05:00 P.M. - 06:00 P.M.
  Dag 5 Aflevering 12: 06:00 P.M. - 07:00 P.M.
  Dag 5 Aflevering 13: 07:00 P.M. - 08:00 P.M.
  Dag 5 Aflevering 14: 08:00 P.M. - 09:00 P.M.

 • Lynn McGill

  Eind volgende week gaat het vijfde seizoen in première in de Verenigde Staten. De eerste berichtjes beginnen dus al door te sijpelen. Zo is er een kleine commentaar over het personage van Sean Astin (35). Op een fansite staat het volgende artikel te lezen.

  Sean Astin speelt het personage van Lynn McGill, een jonge verwaande bureaucraat die is aangesteld door president Logan om de operaties bij CTU op de voet te volgen. Een soort oog van Big Brother binnen de instelling. En dat is blijkbaar nodig want CTU draait niet zoals het moet.

  Sean Astin heeft niettegenstaande zijn jonge leeftijd al in heel wat filmproducties gestaan. Jullie kennen hem vast wel van de Lord of the Rings (2001-2003) trilogie. Maar vele onder jullie hebben Sean al gezien als kleine pagadder in The Goonies (1985) waar hij de hoofdrol vertolkt als het jongetje met astma Mikey Walsh. Nadien was hij tezien in heel wat filmproducties, zoals War of the Worlds (1989), Memphis Belle (1990) en speelde zelfs in een film die de titel heeft van mijn FilmBlog, Boy meets Girl (1998). De film was wel niet zo goed, maar dat was een beetje de teneur van zijn andere filmprojecten.

  En ook LotR bracht daar niet meteen verandering in. Maar misschien zal “24” daar verandering in kunnen brengen. In ieder geval blijft Sean een bezige bij. Naast “24” heeft hij momenteel nog 8 andere filmprojecten. Maar zijn grootste filmervaring blijft hoe dan ook zijn rol als Hobbit. Hij tekende al zijn ervaringen op in het boek There and Back Again: An Actor's Tale.

  Wisten jullie trouwens dat Jack Bauer te bereiken is op zijn gsm, en dat volledig gratis. Hoe gratis het ‘feitelijk’ is weet ik niet, maar er zijn manieren om veilig te spelen. Installeer Skype en vorm het nummer
  1-888-9-24-JACK en hoor het berichtje. Ik heb dit geprobeerd en het werkt !

 • Kim Bauer

  Kimberly Bauer komt terug in Dag 5 en wordt nog steeds vertolkt door de Canadese Elisha Cuthbert (24). Elisha, voor de vrienden Eleesh, is vloeiend tweetalig (Frans/Engels) en heeft haar carrière begonnen als ‘voet’-model. Ze verscheen eveneens in een aantal vrij zwakke tv-films; zoals Dancing on the Moon (1997), AirSpeed (1998) en Nico the Unicorn (1998). Op haar 17de vertrok ze naar Los Angeles voor een acteercarrière te beginnen. Op haar 5de week werd ze een rol gegeven in “24” als het dochtertje van Jack Bauer. Nadien werd ze ook nog aangetroffen in de komedies Old School (2003), Love Actually (2003) en The Girl Next Door (2004). Alsook in House of Wax (2004) en The Quiet (2005).

  Maar dat Elisha niet alleen een bezige bij is op filmgebied zullen de verkopers van magazines en babe-kalenders zeker beamen. Ze werd onlangs nog 5de in FHM 100 Sexiest Woman of 2005. Hier is het bewijs. Elisha wel degelijk nog groeien op acteergebied, maar doet zeker vorderingen. Wisten jullie trouwens dat Elisha een hockey-specialiste is? Van Canada komend kan ik daar wel begrijpen, maar dat Elisha ook haar hockey-commentaren publiceert in een blog was toch even schrikken.

  Elisha speelt in “24” Kim Bauer, die in Dag 3 zelfs een actief lid werd van het CTU analysten-team. Dit was trouwens een manier voor Jack om zijn dochter altijd in zijn buurt te houden. In de vorige seizoenen zagen we ons Kimmeke van het ene ongeluk in het andere stappen, en het was aan papa Bauer om dochterlief van verder onheil te beschermen. In Dag 3 kreeg Kim een affaire met Chase Edmunds. Beide verlieten ze CTU om een rustig leven op te bouwen.

  Wat de rol zal worden van Kim in Dag 5 is op dit ogenblik nog niet bekend. In ieder geval mogen we haar stralende glimlach en haar aanstekelijke blik verwachten vanaf aflevering 7.

  ***Related HQ Pics***
  Elisha Cuthbert: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 en 25.