• Episode 4.10: 4:00 P.M. - 5:00 P.M.

  Op het einde van de vorige aflevering zagen we Navi Araz zijn eigen zoon Behrooz gijzelen in een ziekenhuis. Hij kan hem echter niet ombrengen omdat zijn vrouw Dina anders hun terreurplannen onthult aan het CTU. Jack en Tony bedenken een sluw plan om de familie Araz te arresteren, maar dat loopt anders af dan verwacht door de acties van een getormenteerde Behrooz.

  Audrey zal ook in een emotioneel zware positie komen wanneer ze verneemt dat haar ex, Paul Raines, waarschijnlijk iets te maken heeft met de terroristen. De schuilplaats hangt vol met foto’s van de Defensie Secretaris, kaarten en andere aanwijzingen dat de terroristen hier hebben verbleven. Jack beveelt aan zijn team om grondig te zoeken op vingerafdrukken en ander forensisch materiaal. Op het papierwerk van het gebouw blijkt de naam van Paul Raines verschillende malen te verschijnen. Audrey beslist op Paul te confronteren met de situatie en belt hem op zijn gsm om een afspraak te maken. Op de display van de gsm van Paul lezen we 'Audrey'. Dit is een kleine blunder, gezien Audrey haar gsm is kwijtgespeeld tijdens de aanslag en een andere gsm heeft geleend met een andere area-code. De gsm kan dus onmogelijk geïndentificeerd worden als die van Audrey. Soit,...Jack probeert alsnog te verhinderen dat Audrey naar haar ex gaat…

  Binnen CTU zien we ook Sarah Gavin, die foutief werd beschuldigd van spionage. Zij wil nu excuses en een mooie vaste positie binnen CTU. Tony aan zijn kant zal de ondervraging aanvatten van Behrooz en Dina. Marianne wil ook wel een deal sluiten met Curtis Manning, maar dit gaat niet zoals ze had gehoopt.

  Marianne
  I want a deal.

  Curtis
  You get to live. That's your deal.

  De realtie tussen Heller en Driscoll verbetert e rook niet op. Driscoll is niet tevreden met de methode die werd gebruikt om de mol te vangen, door haar niet op de hoogte te brengen. Heller aan zijn kant eist bekwaamheid en efficiënt bestuur.

  Heller
  When did you find out about this?

  Driscoll
  About 5 minutes ago.

  Heller
  That's when you should've told me!

  ***Related Episodes***
  Dag 4 Aflevering 1: 7:00 A.M. - 8:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 2: 8:00 A.M. - 9:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 3: 9:00 A.M. - 10:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 4: 10:00 A.M. - 11:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 5: 11:00 A.M. - 12:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 6: 12:00 P.M. - 1:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 7: 1:00 P.M. - 2:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 8: 2:00 P.M. - 3:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 9: 3:00 P.M. - 4:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 11: 5:00 P.M. - 6:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 12: 6:00 P.M. - 7:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 13: 7:00 P.M. - 8:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 14: 8:00 P.M. - 9:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 15: 9:00 P.M. - 10:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 16: 10:00 P.M. - 11:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 17: 11:00 P.M. - 12:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 18: 12:00 A.M. - 1:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 19: 1:00 A.M. - 2:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 20: 2:00 A.M. - 3:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 21: 3:00 A.M. - 4:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 22: 4:00 A.M. - 5:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 23: 5:00 A.M. - 6:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 24: 6:00 A.M. - 7:00 A.M.

 • Andrew Paige

  Ik heb iemand vergeten te vermelden in het begin van de serie. Andrew Paige, de jonge computerhacker en vriend van Chloë O’Brian, gespeeld door Lukas Haas (29), beter bekend als het kleine Amish jongetje uit de film Witness (1985). Maar het weinig imposante voorkomen van Haas maakte dat hij niet echt bekend werd door het grote publiek, tot hij de kans kreeg te spelen in Rambling Rose (1991), waar hij een intelligente, manipulatieve, seksuele nieuwsgierige puber speelt uit het Zuiden. Haas had ook nog een belangrijke rol in Music Box (1989), See You in the Morning (1989) en Leap of Faith (1992).

  Haas is onlangs te zien in Last Days (2005), over de laatste dagen van Kurt Cobain, in een regie van Gus Van Sant. Helaas voor Haas steelt Michael Pitt er alle aandacht. Maar dan heeft hij toch ook al even ge-date met Natalie Portman, dus kan je leven al niet meer stuk.

  In “24” speelt Lukas de rol van Andrew Paige een hacker die per toeval op het netwerk komt van de terroristen en meteen Choë op de hoogte brengt van zijn vondsten. Maar aan de andere kant van het Net zat Kalil Hasan, die meteen op zijn spoor kwam en het nodige deed om de informatie-lek te dichten. Paige wordt opgepakt en afgeranseld door de terroristen, maar Jack kan nog net ingrijpen en zijn leven redden. Maar Paige werd wel gewond achtergelaten, en dat vond Chloë niet zo fijn. Sommige vrouwen zijn nooit content.

  Motivation Andrew Paige: You are a computergeek, so live with it. Spend your time hacking into computer programs in search of cracks that you can exploit to do whatever a nerdy geek does. When you come across to something important, feel free to inform your friend, Chloë, at CTU. Hey, who knows, maybe you’ll get lucky…and eu… avoid a terrorist attack from happening. “Who’s the hero now, baby?” Just don’t get caught in the process, ‘cause you fight like a pussy, even worse, you don’t fight but bleed while you let people hit you in the face. Arrgg, there’s no hope for this lad.

 • #4.3: Department of Homeland Security (DHS) en Terrorist Sreening Center (TSC)

  In aflevering 9 van Dag 4, was er sprake van een Terrorist Watch List en Homeland Security. De twee termen kwamen ter sprake in een gesprek tussen Jack Bauer en Erin Driscoll, nadat hij op het spoor kwam van Dina Araz. Het zijn twee termen die te maken hebben met de hervormingen die Bush doorvoerde in 2003 om de veiligheid van het land te vergroten. Daarvoor werd het Terrorist Screening Center (TSC) opgericht die de databanken van de verschillende agentschappen samenbrengt in één database of centrale Watch List.

  Het Terrorist Screening Center werd opgericht onder de hoede van het Departement van Homeland Security and State, en onder het waakzame oog van the Office of the Attorney General, het FBI en de CIA. Zij bepalen wat in de lijst komt en zorgen ervoor dat enkel namen van daadwerkelijke internationale terroristen in de lijst worden opgenomen. (De buurman die het bedrijf van zijn baas in brand heeft gestoken wordt niet gezien als een terrorist.)

  Het merkwaardige aan deze databank is niet enkel dat hij geregeld wordt geupdatet, maar dat de databank ook 24 op 7 on-line te consulteren is. Iemand van de ordediensten kan met een aantal toetsaanslagen meteen te weten komen welk crimineel verleden een mogelijke terrorist heeft en wat zijn persoonlijke gegevens zijn (adres, persoonsbeschrijving, vingerafdrukken, reis-gegevens,…).

  wanneer een agent bij een gewone controle de naam van een persoon invoert om de algemene gegevens en politie-fiche te bekijken van de verdachte, zal er meteen een signaal verschijnen op zijn display als de ingevoerde naam in de watchlist zit. De politieagent moet dan meteen met de centrale contact opnemen. Dit kan ook belangrijk zijn wanneer overheidsinstantie een visum moet afleveren of wanneer luchtvaartpersoneel moet weten of iemand al dan niet het grondgebied mag betreden.

  Het Departement van Homeland Security (DHS) is een departement die 22 verschillende agentschappen verenigt voor een zes-voudige taak:

  1. emergency preparedness, defense and response against catastrophic threats: Het verbeteren van de paraatheid, in het bijzonder bij catastrofes.
  2. transport security: Het verbeteren en veiliger maken van de transportlijn van goederen en mensen bij rampen.
  3. border security: De grenzen beter bewaken en adaptatie van het immigratieproces.
  4. domestic counterterrorism: De uitwisseling bevorderen van gegevens met andere agentschappen.
  5. intelligence and warning: Het verbeteren van het financiële management van DHS, het uitwerken van human resources, systemen en technologieën voor een betere informatieverwerking.
  6. protecting critical infrastructure: DHS zo goed mogelijk organiseren om de resultaten te maximaliseren en kritische infrastructuur beter te beschermen.

  Het DHS heeft ook een adviserende kleurcode in elkaar gestoken met verschillende niveau’s van terroristsiche dreiging:

  Groen: geen risico op terroristische aanslag
  Blauw: algemene terroristische dreiging
  Geel: belangrijke terroristische dreiging (status op dit moment 28/09)
  Oranje: hoge terroristische dreiging
  Rood: ernstige terroristische dreiging.

  Is Amerika nu veiliger geworden met 'Homeland Security'? Wel, eigenlijk merk je er bitter weinig van. De catastrofe na orkaan Katrina is daarbij een mooi voorbeeld van hoe inefficiënt het systeem in elkaar zit. Dit vooral te wijten aan gebrek aan ervaring en gebrek aan een krachtdadige leiding. Er bestaat nu wel een watchlist, maar er is te weinig controle bij bv. nucleaire installaties, kleinere luchthavens, openbaar transport en kan een terrorist bij wijze van spreken wel opgepakt worden bij een routine-controle, maar, om het extreme voorbeeld te nemen uit "24", vrij gemakkelijk een nucleair wapen of stealth bommenwerper stelen zonder opgemerkt te worden. Dit is althans de mening van vele critici van het systeem. "24" is dus misschien nog niet zó vergezocht.

  ***Related Research***
  File #1: Sensory Disorientation Technique (SDT)
  File #2: Counter Terrorist Unit (CTU)
  File #4: Dactyloscopie (Fingerprint Encryption)
  File #5: Air Force One
  File #6: Electro-Magnetic Pulse (EMP)
  File #7: Night Vision
  File #8: GPS & Tracking Devices
  File #9: De Stealth F-117A Nighthawk, de B-2 Spirit en de F-22 Raptor
  File #10: Nuclear Football
  File #11: Martial Law

 • Episode 4.09: 3:00 P.M. - 4:00 P.M.

  Nadat Powell werd neergeschoten door een sniper, hebben Jack Bauer en Tony Almeida nauwelijks nog een direct spoor naar de terroristen en de override-box. De tijd begint echter enorm te dringen, want één van de 6 risico-reactoren dreigt het te begeven en de mensen uit die omgeving worden al volop geëvacueerd.

  Maar via de gsm van Powel slaagt CTU erin om op het spoor te komen van Dina Araz. Waarom Powel zonodig Dina moest bellen is mij onduidelijk. Jack komt aan op de locatie en mist Behrooz die voor zijn moeder medicijnen is gaan zoeken voor de kogelwonde. Dina wil pas de locatie van de override vertellen als haar zoon in bescherming wordt genomen en geklaard wordt van alle lasten.

  Jack
  These people don’t know about your war. These people are innocent.

  Dina
  No one is innocent.

  Jack
  You really believe that?

  Dina
  As strongly as you believe in what you believe.
  But I won’t waste your time or mine trying to explain
  something you can never understand.

  Jack
  Maybe I understand more than you think.

  Dina
  I doubt it.

  Dit is ook een beetje de aflevering van Edgar Stiles, die in CTU het opwaaiend radioactief stof van de gesmolten kernreactor op de voet volgt. De radioactiviteit zal ook de woonst van zijn moeder inpalmen en Edgar probeert alles in zijn mogelijkheid om haar te redden.

  Navi Araz heeft via Nasim op het spoor gekomen van Behrooz. Nasim is een dokter in een hospitaal, die de vreemde gewoonte heeft om met zijn gsm te bellen in het gebouw. Hij was waarschijnlijk ziek toen ze op het univ hebben uitgelegd dat gsm’s op dezelfde golflengte kunnen werken als bepaalde medische toestellen, en deze alsvolgt kunnen verstoren. Navi gijzelt zijn eigen schoon, wanneer Jack Bauer in de buurt komt, en sluipt in de kelders van het ziekenhuis…

  ***Related Episodes***
  Dag 4 Aflevering 1: 7:00 A.M. - 8:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 2: 8:00 A.M. - 9:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 3: 9:00 A.M. - 10:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 4: 10:00 A.M. - 11:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 5: 11:00 A.M. - 12:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 6: 12:00 P.M. - 1:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 7: 1:00 P.M. - 2:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 8: 2:00 P.M. - 3:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 10: 4:00 P.M. - 5:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 11: 5:00 P.M. - 6:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 12: 6:00 P.M. - 7:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 13: 7:00 P.M. - 8:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 14: 8:00 P.M. - 9:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 15: 9:00 P.M. - 10:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 16: 10:00 P.M. - 11:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 17: 11:00 P.M. - 12:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 18: 12:00 A.M. - 1:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 19: 1:00 A.M. - 2:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 20: 2:00 A.M. - 3:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 21: 3:00 A.M. - 4:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 22: 4:00 A.M. - 5:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 23: 5:00 A.M. - 6:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 24: 6:00 A.M. - 7:00 A.M.

 • Habib Marwan

  Habib Marwan, het kwaadaardige brein achter de aanslagen van Dag 4, wordt vertolkt door niemand minder dan Arnold Vosloo (43), beter bekend als de hoge priester Imhotep uit The Mummy. Hoezeer het een hachelijke onderneming is voor een acteur om te acteren voor een green-key, heeft de Zuid-Afrikaan Vosloo bewezen dat hij zowel substantie en emotie kon leggen in zijn rol. Iets waartoe hij opnieuw in staat is in “24”, met iets minder middelen en CGI, maar met een geweldig concept.

  Vosloo is met zijn 1m88 een vrij imposante kerel, die zijn acteursparcours begon in de theaterwereld waar hij verschillende awards kreeg voor zijn diverse vertolkingen. Toen hij naar de VS kwam stond hij meteen ook op de planken met Al Pacino. Later verscheen hij in Ridley Scott’s 1492: Conquest of Paradise en de iets minder prestigieuze Van Damme film Hard Target, in een regie van John Woo. Maar de acteur verschijnt ook niet meer in de grote rollen en hopelijk komt met “24” daar verandering is.

  Habib Marwan, alias Harris Barnes, is een van de meest gevreesde terroristen die Amerika ooit heeft gekend. Afkomstig uit het Midden Oosten wil hij wraak nemen om Amerika voor hun aanval op zijn geboorteland. Hij was werkzaam bij McLennan-Forrester Company waar hij zijn network kon uitbouwen. Zijn plan is de Secretary of Defense om te brengen, een melt down veroorzaken van 109 nucleaire instellingen, een aanval met een nucleaire kernkop, en een aanval op Air Force One, via een huurling, piloot Mitch Anderson. Habib Marwan is not kiddin’.

  Motivation Habib Marwan: The time for reckoning has come. America will pay for the sufferance it has caused in the Middle East. You have blocked out all emotions and are determined to go all the way. You are ready to die for your cause and you expect that your loyal subjects will too. Nobody can stop the events that will strike America today.

  Zijn trouwe handlangers zijn Kalil Hasan, Navi Araz, Omar, Tomas Sherek en nog een paar andere individuen die ik op een later tijdstip zal onthullen.

 • Jack Bauer

  Ons hoofdpersonage Jack Bauer wordt vertolkt door Kiefer Sutherland (39). De perfecte cast voor de rol. Kiefer, die geboren werd in Londen en opgroeide in Canada, is de zoon van de acteur Donald Sutherland, en heeft dus snel het virus van de 7de Kunst te pakken gekregen. Kiefer werd opgemerkt in The Bay Boy (1984) en later als bad boy in Stand by Me (1986), en speelde later de onvergetelijke rol als gang-leader en vampier in The Lost Boys (1987), van Joel Schumacher die in die periode nog goede films maakte. Kiefer was niet meer weg te branden van het witte doek. Belangrijke films in het begin van zijn carrière waren Youngguns (1988) en één van mijn favoriete Schumacher-film Flatliners (1990).

  Zijn populariteit begon ook wat op het gemoed te werken van de nog jonge acteur, en hij leerde de deugden van alcoholische dranken kennen die hem vaak op genante manier in de tabloids bracht. Drugs en alcohol waren trouwens in die periode de oorzaak van een aantal buitensporigheden in en rondom Hollywood. Kiefer kreeg meestal supporting roles en kon nooit echt doorbreken in ‘belangrijke’ films (lees: met grote cineasten zoals Coppola, Spielberg, DePalma, Scorsese, Lucas, Kubrick, Scott). Kiefer bewees toch dat hij zeker niet moet onderdoen tegenover een Tom Cruise. Ik denk aan The Vanishing (1993), Dark City (1998), To End All Wars (2001). De acteer kreeg nu pas erkenning met de serie “24”, waarvoor hij een Golden Globe kreeg voor Beste Acteur in een Tv-serie. Ik ben een grote fan van “24”, maar ik hoop dat Kiefer na het 5de seizoen terug keert naar de feature films, en dan met iets betere regisseurs dan dat nu het geval is.

  Kiefer speelt de rol van Jack Bauer. In seizoen 4 is hij de rechterhand van James Heller en werd door omstandigheden opnieuw aangesteld als CTU field agent (zie overzicht). Jack heeft momenteel een verborgen affaire met Audrey, maar hun relatie zal in dag 4 op de proef worden gesteld. Jack is goed bevriend met Tony Almeida en hoewel hij respect heeft voor Erin Driscoll, deelt hij niet altijd haar meningen. Dit zal leiden tot een aantal hevige conflicten in het begin van de dag. Hieronder staat wat background-info van Jack Bauer:

  ERVARING:
  CTU – Director of Field Operations en Special Agent in Charge,
  Los Angeles Domestic Unit
  Los Angeles PD
  Swat Team Ervaring (Special Weapons And Tactics)

  STUDIES:
  LASD - Basic SWAT School
  Meestergraad in Wetenschappen, Criminologie en Rechten – Universiteit van California (Berkeley)
  Regentaat in Kunsten, Engelse literatuur- Universiteit van California (Los Angeles)
  Special Forces Operations training cursus

  MILITAIRE ACHTERGROND:
  US Army - Combat Applications Group, Delta Force Counter Terrorist Group

  PERSOONLIJK:
  Weduwnaar
  Dochter - Kimberly Bauer (ex-CTU analyst)

  CTU MISSIES:
  Team Leader - Operation Proteus, 2000
  Section Captain - Hotel Los Angeles attack, 1998

  Motivation Jack Bauer: Your primary objective is to protect the Secretary of Defense. Once he is brought into protection your duty is to prevent a nuclear holocaust in the United States. To succeeds, you must be able to risk everything and become ‘one’ with the job. Sometimes you will have to take matters into your own hands. You have the experience and you trust your instincts. But how long can you block out your emotions…?

  Naarmate de serie vordert op Kanaal Twee zullen de profiles van de verschillende personages ook aangepast worden, om zo spoilers te vermijden.

 • Episode 4.08: 2:00 P.M. - 3:00 P.M.

  Tony Almeida, Jack Bauer en Imdb: Audrey zijn opweg naar een schuilplaats waar ze de videofile kunnen bekijken van de mysterie-man Henry Powell. Tony wil niet veel meer te maken hebben met CTU, nadat hij er werd ontslaan en dat zijn vrouw Michelle Dessler van hem is wegelopen. Hij geeft Jack toch de mogelijkheid om de files te bekijken bij hem thuis. Jack Bauer aan zijn kant heeft moeite om Tony op die manier zien aftakelen en probeert hem aan zijn zij te krijgen. De vriendin van Tony, Jen, is niet meteen blij met de komst van Jack. Audrey weet haar te overtuigen.

  Audrey
  Look, we were fighting for our lives a few minutes ago,
  and if it hadn’t been for Tony, we would have been dead.
  Now, I’ve been through a lot today, and I’m sure when this is all over,
  your boss will understand.

  Jen
  And if he doesn’t?

  Audrey
  I can have him killed.

  Jen
  Knock yourself out.

  Ondertussen bij CTU wordt duidelijk dat 6 nucleaire centrales uit hun controle zijn gevallen. De mol in het gebouw loopt ook nog altijd vrij rond, maar Heller probeert via een list de verrader te ontmaskeren. Maar Marianne zal zich niet zomaar laten klissen, en zet nog wat druk op Edgar Stiles. Edgar vind haar gedrag vreemd en gaat op onderzoek. Ondertussen wordt Sarah Gavin valselijk beschuldigd van spionage en krijgt ze het hard te verduren.

  Behrooz en Dina Araz zijn nog altijd op de vlucht. Dina heeft een kogelwonde in haar arm en moet dit snel laten nakijken. Maar ze is bang dat de kogelwonde zal gerapporteerd worden aan de politie. Ze moeten echter het risico nemen.

  ***Related Episodes***
  Dag 4 Aflevering 1: 7:00 A.M. - 8:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 2: 8:00 A.M. - 9:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 3: 9:00 A.M. - 10:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 4: 10:00 A.M. - 11:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 5: 11:00 A.M. - 12:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 6: 12:00 P.M. - 1:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 7: 1:00 P.M. - 2:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 9: 3:00 P.M. - 4:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 10: 4:00 P.M. - 5:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 11: 5:00 P.M. - 6:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 12: 6:00 P.M. - 7:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 13: 7:00 P.M. - 8:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 14: 8:00 P.M. - 9:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 15: 9:00 P.M. - 10:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 16: 10:00 P.M. - 11:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 17: 11:00 P.M. - 12:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 18: 12:00 A.M. - 1:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 19: 1:00 A.M. - 2:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 20: 2:00 A.M. - 3:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 21: 3:00 A.M. - 4:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 22: 4:00 A.M. - 5:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 23: 5:00 A.M. - 6:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 24: 6:00 A.M. - 7:00 A.M.

 • Audrey Heller

  Met dank aan Sine ga ik vandaag even de profile van Audrey screenen op deze 24-blog. Audrey wordt vertolkt door Kim Raver (36), een actrice uit New York die naast televisie-series (The Practice, Spin City) te zien was in Keep Your Distance (2005), Mind the Gap (2004) en Martin en Orloff (2002). Het zijn totaal onbekende films, ik geef dit grif toe; maar de actrice moet ergens mee beginnen, niet?

  Kim is opgemerkt in een aantal tv-spotjes waarin ze speelde (oa. Een tv-spot voor een wagen met Ridley Scott als regisseur) en kreeg de kans op broadway om te spelen in Holiday en een toneelversie van The Truman Show. Volgens Imdb had ze ook een klein rolletje in City Hall en was ook even te zien in Friends.

  Eigenlijk is er niet echt veel wereldschokkends uit haar bio staat te halen. Of toch, Kim heeft een slank lichaam, blonde haren en een gezonde neus die lichtjes naar links is gebogen. Haar meest flaterende zijde is haar links-profiel, bijgevolg zal je minder fotomateriaal kunnen vinden die centraal of van links genomen zijn. (de foto die jullie hier zien staan is gehorizontaal geflipt, maar is wel degelijk haar links-profiel)

  Kim staat voortreffelijk haar rol te spelen van Audrey Raines Heller, de dochter van James Heller, de broer van Richard Heller en de ex-vrouw van Paul Raines, die later in Dag 4 nog een belangrijke rol al spelen. Audrey heeft een affaire met Jack Bauer. Ze zal vandaag een facet van Jack Bauer zien die haar compleet uit balans zal brengen. De vraag die waarschijnlijk iedereen zich op een bepaald moment heeft gesteld is 'of het binnenkort Audrey Bauer zal zijn'. De toekomst zal het uitwijzen…

  Motivation Audrey Raines Heller: “As special analyst to the Secretary of Defense, you need to stay focused, even after your kidnapping. You feel a lot for Jack Bauer, but you don’t entirely know him yet. You still haven’t worked things out with your ex-husband, Paul Raines. You try to avoid it, because you haven’t totally got over the break. You are a very sensitive and caring person. Time heals wounds, but today, the wounds will only get bigger."

 • James Heller

  De Defensie-Secretaris James Heller wordt vertolkt door William Devane (65), een man die al sinds de jaren ’70 in tal van tv-films en series verrassend uit de hoek kan komen. Eigenaardig genoeg zien we hem minder op het witte doek. Zijn meest memorabele rollen: Family Plot (1976) van Alfred Hitchcock, Marathon Man (1976), Testament (1983), Payback (1999) en Space Cowboys (2000). Devane is een begiftigd paardrijder en heeft al heel wat prijzen gewonnen in polo-wedstrijden. Momenteel werkt hij aan een nieuw afgezaagde ABC-productie, ”Crumbs”. Maar ik hoop dat we hem nog zullen terugzien in het 5de seizoen van “24”.

  Hij speelt de rol van Secretary of Defense James Heller, maar dan met iets meer charisma dan de echte Defensie minister Donald Rumsfeld. Opvallend aan zijn vertolking is het ritme waarmee hij zijn tekst uitspreekt. Zijn zachte stemintonatie eist meteen alle aandacht op. Hij is gewoon geknipt voor de rol. net zoals de familie Araz en hun zoon Behrooz, heeft hij een conflict met zijn zoon, Richard Heller, wiens levensvisies allerminst compatibel zijn met de zijne. Deze conflictueuze relatie zal een hoogtepunt kennen wanneer James de toelating geeft om SDT toe te passen op Richard, omdat hij hem verdenkt informatie achter te houden die zou kunnen te maken hebben met zijn ontvoering. James Heller heeft ook een knappe dochter, Audrey, die aan de zij werkt van haar vader, samen met Jack Bauer, die zijn rechterhand is geworden.

  Motivation James Heller: You are responsible for millions of lives and are proud to be a leading figure in America. It is important that you stay in control of things. Never put your trust too much in people. You should be prepared to take some tough decisions. You love your son and daughter very much, but you realize that being in this position as Secretary of Defense, has made you estranged from your son Richard. The dream and honour of becoming President of America has crossed your mind.

  James Heller studeerde aan de universiteit van Yale (kunst, politiek en wetenschappen) en was tijdens zijn militaire periode een vliegtuig-instructuur en een officier in de Air Defence Artillery en maakt nu deel uit van het kabinet van president Keeler , die we al eerder hadden gezien in Dag 3.

 • #4.2: Counter Terrorist Unit (CTU)

  CTU staat voor ‘Counter Terrorist Unit en is een fictieve Amerikaanse organisatie in de serie “24”, die zoals de naam vermeldt, fungeert als een soort inlichtingendienst voor het in kaart brengen en bestrijden van terroristische aanslagen op het Amerikaanse grondgebied.

  Het hoofdkwartier bevindt zich in Washington, maar de serie draait rond het CTU-departement in Los Angeles. In het prille begin had je af en toe nog wat naamverwarring met 'Counter Terrorism Unit', maar deze verwarring is ondertussen van de baan. Een leuk weetje: in de film The Punisher (2004) was Frank Castle een voormalig CTU-agent.

  In het eerste seizoen werd duidelijk dat CTU werkte onder de directie van de Central Intelligence Agency. In het echte leven heeft de CIA niet meteen bevoegdheid voor binnenlandse operaties. Dit is weggelegd voor de Federal Bureau of Investigation, die op haar beurt in de jaren 80 een 100tal Joint Terrorism Task Forces heeft geïnstalleerd op Amerikaans grondgebied, bemand met zowel FBI-agenten als detectives van verschillende Politie Departementen. Deze Task Forces zijn bevoegd over alles wat te maken heeft met terrorisme-bestrijding. CTU kan dus in zekere mate vergeleken worden met een gesofistikeerde versie van de JTTF van Los Angeles.

  Maar CTU ligt uiteraard iets beter in de mond dan JTTF, en heeft een toch wel complexere structuur. Zo hebben de scenaristen van de serie gekozen voor een organisatie die onder de bevoegdheid staat van het Pentagon/DOD (Department of Defense) en CIA. Een voordehandliggende reden kan zijn om CTU iets hoger op te stellen in de verschillende machtcirkels van het land. Zelden of nooit staat het FBI in contact met een president. CTU daarentegen wél. Het verband met de CIA is ook niet zo vreemd als je weet dat president Bush in 2004 de Intelligence Reform and Terrorism Prevention heeft gesticht, een organisatie die banden legt tussen de CIA, FBI en andere geheime diensten onder de bevoegdheid van National Intelligence Director.

  In seizoen 4 zien we dat CTU wordt overgenomen door het Department van Defensie, met James Heller aan het hoofd en Bill Buchanan als leidinggevend officier van Division (het leidinggevend orgaan van CTU – I know, this is getting really complicated). Hieronder vinden jullie een kleine samenvatting van de interne CTU structuur in de verschillende afleveringen:

  OVERZICHT

  In het begin van Dag 1 zagen we Jack Bauer als directeur van CTU, maar hij moest zijn post verlaten omwille van de dood van zijn vrouw die rechtstreeks de oorzaak was van zijn job. Alberta Green kwam nadien even de touwtjes in handen nemen. George Mason nam CTU over tot hij zelf moest vervangen worden in Dag 2 nadat hij blootgesteld werd aan radiatie en stervende was. Tony Almeida nam CTU op zijn beurt over, en deed dat ook in Dag 3, tot hij een terrorist, voormalig MI6-agent Steve Saunders (MI6 is de Britse Internationale Geheime Dienst terwijl MI5 nationaal is), hielp ontsnappen om het leven van zijn vrouw, Michelle Dessler, te redden. Jack Bauer nam daarna opnieuw even de controle over van CTU tot hij vervangen werd door Brad Hammond. Drie maanden later werd hij vervangen door Erin Driscoll. Haar eerste actie was om Jack Bauer te ontslaan wegens zijn verslaving aan heroïne. Jack moest heroïne spuiten om te infiltreren in de wereld van Salazar.

  CTU is onder controle van 'CTU Division Command Headquarters', kortweg Division. In deel 3 zagen we dat CTU begeleid werd door Division Regional Director Ryan Chappelle. Chappelle, die we al zagen in Dag 1, werd in Dag 3 geëxecuteerd door Jack Bauer onder bevel van de terrorist Saunders. Als staatsorganisatie staat CTU ook onder directe controle van de President.

  Net zoals de JTTF, zal CTU werken met verschillende ordediensten in diverse operaties. Zo werken ze met de para-militaire politie S.W.A.T. (Special Weapons and Tactics, oorspronkelijk Special Weapons Attack Team) en de militaire Special Forces of Special Ops. Het interne orgaan van CTU wordt bevolkt door een pak analisten (in Dag 3 zagen we zelfs de dochter van Jack, Kim Bauer). Het hoofd van de analisten in Dag 4 is Chloë O’Brian. Soms had CTU ook te maken met een mol. Iedereen zal Nina Myers nog wel kennen, of Jamey Farrell en momenteel is Dag 4 is het de beurt aan Marianne Taylor om roet in het eten te gooien. Het agentschap is ook al 1 keer slachtoffer geweest van een bomaanslag, niettegenstaande de hoge security-maatregelen binnen het gebouw met key-cards, diverse codes en de mogelijkheid van een lockdown waarbij alle uitgangen worden afgesloten met één druk op een knop.

  De bevoegdheden zien er als volgt uit. Er zijn de Domestic Units, die handelen over stedelijke aangelegenheden (zoals CTU Los Angeles, CTU San Francisco, CTU New York, enz.). Boven het stedelijke niveau heb je Division Command die zijn bevoegdheid uitstrekt over een district of staat of deel van een staat. Van daaruit leggen ze verantwoording af aan de Directorate of Operations in het hoofdkwartier van de CIA in Langley, Virginia. Maar je merkt vaak dat CTU eigenlijk in veel gevallen de zaken zelf wil afhandelen.

  ***Related Research***
  File #1: Sensory Disorientation Technique (SDT)
  File #3: Department of Homeland Security (DHS) en Terrorist Sreening Center (TSC)
  File #4: Dactyloscopie (Fingerprint Encryption)
  File #5: Air Force One
  File #6: Electro-Magnetic Pulse (EMP)
  File #7: Night Vision
  File #8: GPS & Tracking Devices
  File #9: De Stealth F-117A Nighthawk, de B-2 Spirit en de F-22 Raptor
  File #10: Nuclear Football
  File #11: Martial Law

 • Episode 4.07: 1:00 P.M. - 2:00 P.M.

  Ik hoop dat jullie gisteren de eerste 15 minuten van “24” niet hebben gemist, want die waren zoals gezegd echt wel rock 'n' roll. De mensen die hebben kunnen weerstaan aan de verleiding van de eerste aflevering van Lost, jullie hebben de goede keuze gemaakt. “24” steekt met kop en schouders boven deze dure ABC-soap.

  Wat jullie daarna mochten verwachten in het volgende uur, na de succesvolle bevrijding van Defensie-Secretaris James Heller en diens dochter Audrey, was dat Jack Bauer iets meer gerespecteerd werd binnen CTU. Het is te zeggen dat Erin Driscoll niet meer rondom Bauer kon in deze operatie, na zijn heldhaftige actie. Jack werkt nu volop aan een nieuwe piste die moet leiden naar het destructieve plan dat de moslimterroristen hebben opgevat om alle nucleaire centrales van de V.S. te saboteren. Audrey, die er vreemd genoeg opnieuw fit en opgewekt uit ziet na de traumatische ervaringen van een paar minuten geleden, heeft een tip voor Jack die hij absoluut wil natrekken. Eén van de terroristen, van Amerikaanse origine, heeft ze herkend tijdens een gala-avond. Via de surveillance-beelden zou ze hem eruit kunnen pikken. Terwijl Jack en Audrey zoeken samen naar de identiteit van de man, komen ze al snel komen opnieuw onder vuur te liggen. En dat kan alleen maar gebeuren door de activiteit van een mol binnen het CTU. Jack doet beroep op "the only person I can trust". Een groot moment van extase voor de “24” fans.

  Audrey
  I thought you said CTU had been compromised?

  Jack
  It has been.

  Audrey
  Then who are you calling?

  Jack
  The only person I can trust right now.

  Ondertussen heeft James Heller ook de toestemming gegevens aan Edgar Stiles om te "prutsen" met de codes van de override, om op die manier terug controle te krijgen over de gekaapte nucleaire centrales. Driscoll begint ook meer onder druk te staan met haar dochter die het niet goed stelt in de ziekenboeg van CTU.

  In de vorige aflevering zagen we dat Navi Araz het vertrouwen in zijn zoon had verloren en Tarik had opgebeld om zijn zoon van kant te maken. Maar Behrooz kan nog net ontsnappen en is nu op de vlucht. Hij roept daarvoor de hulp in van zijn moeder, Dina Araz, die niet opgezet is met de plannen van haar man om hun zoon te vermoorden. De liefde van een moeder en haar zoon heeft Navi compleet onderschat. Dina probeert Behrooz te helpen en dit resulteert in een bloedige achtervolging.

  We vangen ook een glimp op van het brein achter de ganse operatie, Habib Marwan. Vreemd genoeg lijkt hij niet kwaad te zijn over de mislukte moord op Heller. Marwam heeft duidelijk nog meer in petto voor Amerika. En in CTU komen we te weten dat Marianne Taylor de mol is. Ze legt contact met Henry Powell, de mystery man waar Jack en Audrey op zoek naar zijn. (nota: In deze scène steekt een klein foutje wanneer ze het adres wil doorbellen. Op het scherm lezen we ‘457 White Oak Blvd.’, maar Marianne zegt aan de telefoon “357 White Oak Blvd”. Dit is dus geen afleidingsmanoeuvre, maar wel een script-foutje)

  ***Related Episodes***
  Dag 4 Aflevering 1: 7:00 A.M. - 8:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 2: 8:00 A.M. - 9:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 3: 9:00 A.M. - 10:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 4: 10:00 A.M. - 11:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 5: 11:00 A.M. - 12:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 6: 12:00 P.M. - 1:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 8: 2:00 P.M. - 3:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 9: 3:00 P.M. - 4:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 10: 4:00 P.M. - 5:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 11: 5:00 P.M. - 6:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 12: 6:00 P.M. - 7:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 13: 7:00 P.M. - 8:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 14: 8:00 P.M. - 9:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 15: 9:00 P.M. - 10:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 16: 10:00 P.M. - 11:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 17: 11:00 P.M. - 12:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 18: 12:00 A.M. - 1:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 19: 1:00 A.M. - 2:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 20: 2:00 A.M. - 3:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 21: 3:00 A.M. - 4:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 22: 4:00 A.M. - 5:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 23: 5:00 A.M. - 6:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 24: 6:00 A.M. - 7:00 A.M.

 • Navi Araz

  Navi Araz wordt gespeeld door een bekend gezicht, Nestor Serrano (50), die we kennen van heel wat films. Ik citeer er een paar die jullie zeker hebben gezien: Bad Boys (1995), Bad Boys (1995), City Hall (1996), Daylight (1996), The Negotiator (1998), Bad Boys (1995), Bringing Out the Dead (1999), The Insider (1999), Runaway Jury (2003) en The Day After Tomorrow (2004). Nooit meteen dé grote rol, maar is eeb vaste waarde zoals een Tony Plana.

  Met zijn 1m85, zijn lage stem en zijn donkere blik wordt de New Yorker, meestal gecast voor de rol van ‘een’ slechterik, vaak in politie- of gangster films. Nog niet dé slechterik, maar dat is een kwestie van tijd. Nestor Serrano is niet alleen een talentvolle acteur, maar hij heeft ook een geweldig charisma.

  Hij speelt de rol van Navi Araz, één van de sleutelfiguren in de terroristische operatie gestuurd door Habib Marwan. Hij is gehuwd met Dina Araz, die eveneens zijn bondgenote is in de misdaad. Navi heeft ook een zoon, Behrooz, die sinds zijn jonge leeftijd geïndoctrineerd werd door zijn ouders. Navi en Dina zijn 5 jaar geleden naar Amerika gekomen en zich genaturaliseerd als burgers van de VS. Navi begon een elektronicazaak in Carson, Californië, en specialiseerde zich in het herstellen van tv-toestellen en computers. Dina en Navi zijn al jaren bezig met het plannen van een grote aanslag. Maar hun leven in een westerse omgeving heeft Behrooz min of meer veranderd en dit zal botsen met de autoritaire Navi en zijn plannen voor de toekomst van de Verenigde Staten.

  Motivation Navi Araz: You need to be an insider in this operation, a good American citizen. Your task is to deliver the override box to Omar. Establish contact with Tomas Sherek and eliminate all evidence of our preparations. Don’t trust anybody. This mission is too important. More important than anything and anybody.

 • Episode 4.06: 12:00 P.M. - 1:00 P.M.

  Maandag krijgen jullie een van de betere afleveringen te zien uit het 4de seizoen. Jack Bauer staat op het punt om de bunker aan te vallen waar de executie van James Heller zal gebeuren. Dit onderneemt hij op eigen risico gezien de president John Keeler beslist heeft om de schuilplaats met een luchtaanval te treffen, om zo te vermijden dat Heller en Amerika publiekelijk voor schut gezet worden. Jack Bauer wil alsnog vermijden dat iedereen in het gebouw omkomt bij de luchtaanval en probeert in z'n eentje de Secretary of Defense en zijn geliefde Audrey van een gewisse dood te redden. Maar in de bunker waakt de al even plichtsbewuste Omar, naast een tiental gewapende mannen. Dit wordt een helse klus voor Jack Bauer. (nota: in deze aflevering zitten heel wat 'echte' marines, i.p.v. acteurs. Voor de stunts kreeg deze aflevering ook een Emmy Award nominatie voor zijn stunt coördinatie)

  Ondertussen ten huize van de familie Araz moet men zich ontdoen van het lichaam van het liefje van Behrooz. Daarvoor doet Navi Araz beroep op Tarik, een gemene schurk die regelmatig vuile karwijtjes weet op te knappen. Navi blijkt nog weinig vertrouwen te hebben in zijn zoon.

  Behrooz
  Everything we worked for is ruined! You made
  me kill someone I cared about ALL FOR NOTHING!

  Navi Araz
  No, not for nothing, Behrooz, the trial
  was only our first step.

  In CTU werkt Marianne Taylor zich niet alleen perfect in het team, maar begint ze ook steeds meer op de zenuwen te werken van haar ex-lief en CTU-Head of Tactics Curtis Manning. Het heeft er alle schijn van dat Driscoll ook in Marianne een trouwe bondgenoot heeft gevonden. Een tweede hachelijke situatie is de ondervraging van de zoon van de Secretary, Richard Heller. Als James Heller levend uit de bunker komt zal hij misschien niet gediend zijn met de ondervragingsmethodes (SDT) die Driscoll op zijn zoon heeft toegepast.

  En een nieuwe plotlijn zal zicht openvouwen met de introductie van de ex-man van Audrey Heller, Paul Raines. Hij is niet op de hoogte van de relatie die Jack en Audrey met elkaar hebben, en heeft nog veel gevoelens voor haar. Ook zal men meer te weten komen over de aktetas die werd gestolen bij de treincrash in het begin van dag 4. En dit is het begin van nog meer onheil.

  ***Related Episodes***
  Dag 4 Aflevering 1: 7:00 A.M. - 8:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 2: 8:00 A.M. - 9:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 3: 9:00 A.M. - 10:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 4: 10:00 A.M. - 11:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 5: 11:00 A.M. - 12:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 7: 1:00 P.M. - 2:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 8: 2:00 P.M. - 3:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 9: 3:00 P.M. - 4:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 10: 4:00 P.M. - 5:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 11: 5:00 P.M. - 6:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 12: 6:00 P.M. - 7:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 13: 7:00 P.M. - 8:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 14: 8:00 P.M. - 9:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 15: 9:00 P.M. - 10:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 16: 10:00 P.M. - 11:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 17: 11:00 P.M. - 12:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 18: 12:00 A.M. - 1:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 19: 1:00 A.M. - 2:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 20: 2:00 A.M. - 3:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 21: 3:00 A.M. - 4:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 22: 4:00 A.M. - 5:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 23: 5:00 A.M. - 6:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 24: 6:00 A.M. - 7:00 A.M.

 • #4.1: Sensory Disorientation Technique (SDT)

  Sensoriële disoriëntering is een techniek die bepaalde zintuigen kan verstoren of uitschakelen, met verschillende psychologische en emotionele veranderingen tot gevolg zoals hallucinaties, depressies en angst. Deze techniek wordt gebruikt in de psycho-analyse en de geneeskunde, maar steeds meer als "geweldloze" foltertechniek.

  Het zicht, het gehoor, tot zelfs de tastzin, geur en smaak kunnen verstoord worden dit enerzijds door eenvoudigweg de persoon te verblinden door een zwarte zak over het hoofd te trekken (cf. de praktijken in Abu Ghraib), de isolatietank waar mensen in een donkere geluidsvrije ruimte drijven in zoutwater op lichaamstemperatuur (cf. The Matrix), of door een geluidssignaal in de oren te sturen die de zintuigen compleet ontregelen (cf. de techniek in "24" op Richard Heller).

  In Camp X-Ray op Guantanamo Bay in Cuba, de moderne versie van de gulag, wordt deze ingreep nog dagelijks toegepast op de gevangen uit Afghanistan en Irak. De psychologische gevolgen van deze techniek moeten nog in kaart worden gebracht.

  ***Related Research***
  File #2: Counter Terrorist Unit (CTU)
  File #3: Department of Homeland Security (DHS) en Terrorist Sreening Center (TSC)
  File #4: Dactyloscopie (Fingerprint Encryption)
  File #5: Air Force One
  File #6: Electro-Magnetic Pulse (EMP)
  File #7: Night Vision
  File #8: GPS & Tracking Devices
  File #9: De Stealth F-117A Nighthawk, de B-2 Spirit en de F-22 Raptor
  File #10: Nuclear Football
  File #11: Martial Law

 • Tomas Sherek

  Ik zou hem nog vergeten. Tomas Sherek, de man wiens knieschijf aan flarden werd geschoten door een woeste Jack Bauer in de eerste aflevering van seizoen 4. Tomas wordt vertolkt door Faran Tahir (42), een acteur wiens ouders bekende Pakistaanse acteurs en regisseurs waren. Op zijn 17de verhuisde hij naar Los Angeles en studeerde aan de universiteit van Californië, om dan later in de voetstappen van zijn ouders te treden en acteur te worden.

  Fahir heeft al in heel wat series gespeeld, en kwam zelfs al eens aan de beurt in het tweede seizoen van “24” (aflevering 11) in een figuranten rol. Zijn grote doorbraak zal echter niet gebeuren met deze serie, maar misschien wel met een langspeelfilm. Fahir was al te zien in Anywhere But Here (1999) en heeft een grote rol gekregen in de opkomende tv-film Manticore (2005).

  In “24” speelt hij een Turkse terrorist, Tomas Sherek, een man die tientallen zelfmoordaanslagen coördineerde nabij Istanbul en banden heeft met verschillende terroristische groeperingen, zoals het beruchte Turkish Crimson Jihad (TCJ). Tomas zou eveneens verantwoordelijk zijn voor het treinongeval in Santa Clarita (50km ten noorden van CTU Los Angeles). Zijn contactpersoon in L.A. is Navi Araz. CTU zit hem op de hielen en kan hem inrekenen met de hulp van Jack. Tomas is echter niet bereid om snel te praten.

  Motivation Tomas Sherek: Your mission is to make a diversionary attack. You need to keep your operation secret. Use your contacts wisely and get rid of all opponents. America is the enemy. Secretary of Defense is our primary target.

 • Kalil Hasan

  Een terrorist die ondertussen zichzelf heeft opgeblazen en dus niet meer zal herrijzen in de serie is Kalil Hasan. En zeer fijne casting vind ik van de veelbelovende acteur Anil Kumar (36). Hij is geboren in Minnesota en is van Indische afkomst. Hij werd snel opgepikt door het televisie-medium voor de typische buitenlander-rol. Hij heeft een goed uiterlijk en dat volstond voor ER, Law & Order, The Agency en Jag.

  Maar de echte doorbraak kwam van “24” met een contract voor 5 afleveringen, die hem meteen ook een plaatsje gaf in mijn tweede favoriete tv-serie Six Feet Under. Anil heeft momenteel voor het eerst een belangrijke rol in een low-budget langspeelfilm; The Karaoke King (2005).

  In de serie speelt hij de rol van Kalil Hasan, een man die verantwoordelijk is voor de moord op Ronnie Lobell en de ontvoering van Andrew Paige. Kalil is een handlanger van Habib Marwan en staat in nauw contact met Omar. Ik zal bekennen dat ik het jammer vind dat hij er niet meer is. Met zijn oorringetje en zijn gladde voorkomen leek hij heel onschuldig, zijn strenge blik en zijn dodelijke nauwkeurigheid maakte hem des te fascinerend.

  Motivation Kalil Hasan: Your mission is to make sure everything goes according to plan. You are ready to give your life for this cause. People who can disrupt the process must be eliminated. You will have to use your skills as a computer programmer and professional assassin to get ahead of your opponent.

 • Omar

  Waar heb ik die acteur nog gezien? Een vraag die spontaan opduikt bij de verschijning van de koelbloedige Omar , één van de terroristen die Heller en Audrey gegijzeld houdt. De acteur heet Tony Plana (51) en hij was eerder al te zien in tientallen langspeelfilms. Meestal in niet al te sympathieke rollen. De Cubaanse acteur heeft gewoon de fysiek van een gevaarlijk handlanger.

  Tony Plana was te zien in Havana (1990), JFK (1991), Nixon (1995), Primal Fear (1996), Lone Star (1996), enz. De acteur heeft echter nog nooit doorgebroken, maar hij blijft een vaste waarde in heel wat projecten, alsook in “24”. In het 4de seizoen speelt hij de rol van Omar , een handlanger van Habib Marwan die in nauw contact staat met Kalil Hasan.

  Motivation Omar: Your task is to execute Secretary of Defense Heller and tape it so all of America will learn a lesson they’ll never forget. There has been a lot of preparation before this day. Nothing can go wrong. In case you get caught, you should take your life so you won’t jeopardise the rest of this Holy War against the oppressor.

 • Episode 4.05: 11:00 A.M. - 12:00 P.M.

  Jullie hadden van mij nog een samenvatting tegoed van aflevering 5 van het 4de seizoen. Jack zet de achtervolging verder op Kalil Hasan, maar tijdens een politiecontrole langs de weg begint hij nattigheid te voelen. Als een goede terrorist betaamt, wil hij de missie niet in gevaar brengen en laat hij zichzelf opblazen. Voor Jack Bauer betekent dit een dood spoor om senator Heller en diens dochter Audrey nog tijdig terug te vinden.

  Bovendien nadert het moment van de executie van de Defensie-Secretaris op het Internet met rasse schreden. Audrey en James Heller maken een ultieme poging om aan de executie te ontsnappen.

  De familie Araz ondervindt een nieuw probleem met het vermoorde vriendinnetje van Behrooz, wanneer de moeder van het meisje aan de voordeur staat. En in CTU proeft Edgar Stiles van de geslepen en valse Marianne Taylor, wanneer zij een Level 3 Channel Clearance van hem wil bekomen en daarvoor opnieuw beroep doet op datgene waar ze goed in is: chantage. Maar Edgar pikt dit niet zomaar.

  Marianne
  I don't care who authorises it, I want it.

  Edgar
  Look, just because you overheard that conversation
  between Chloe and me, doesn't mean I'm your bitch.

  ***Related Episodes***
  Dag 4 Aflevering 1: 7:00 A.M. - 8:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 2: 8:00 A.M. - 9:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 3: 9:00 A.M. - 10:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 4: 10:00 A.M. - 11:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 6: 12:00 P.M. - 1:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 7: 1:00 P.M. - 2:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 8: 2:00 P.M. - 3:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 9: 3:00 P.M. - 4:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 10: 4:00 P.M. - 5:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 11: 5:00 P.M. - 6:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 12: 6:00 P.M. - 7:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 13: 7:00 P.M. - 8:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 14: 8:00 P.M. - 9:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 15: 9:00 P.M. - 10:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 16: 10:00 P.M. - 11:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 17: 11:00 P.M. - 12:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 18: 12:00 A.M. - 1:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 19: 1:00 A.M. - 2:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 20: 2:00 A.M. - 3:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 21: 3:00 A.M. - 4:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 22: 4:00 A.M. - 5:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 23: 5:00 A.M. - 6:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 24: 6:00 A.M. - 7:00 A.M.

 • Erin Driscoll

  Erin Driscoll, the woman we love to hate, wordt vertolkt door Alberta Watson (50). De rol van de valse kat aan het hoofd van een Geheime Dienst, is op het lijf van de actrice geschreven gezien ze al een aantal jaren een gelijkaardige rol speelt in de serie La Femme Nikita, naar een personage van Luc Besson en geschreven door één van de auteurs van “24”, Robert Cochran. Alberta heeft al heel wat tv-awards in de wacht geslepen voor tv-films zoals After the Harvest 2001 en Chasing Cain: Face 2002. Films die voor ons totaal onbekend zijn. En dit is niet te verwonderen, want het zijn stuk voor stuk Canadese films. Alberta is van Canadese afkomst, net zoals Shawn Doyle, die de rol speelt van Ronnie Lobell. Zoals ik in mijn vorige post heb geschreven is Atom Egoyan vrijwel de enige filmmaker die eigenlijk de moeite is in Canada. En ja, Alberta had een rolletj in één van zijn films, nl. The Sweet Hereafter (1997).

  Erin Driscoll is het personage die ze vertolkt in “24”. Erin studeerde aan de hoge school kunst-geschiedenis. Daarna sloot ze zich snel aan bij CTU (Central Terrorist Unit) in het Departement van Financiën. Ze stapte nadien over als Intelligence Analyst bij CTU, om zich later bij Divisie aan te sluiten als Senior Agent en daarna als Associate Special Agent in Charge. Na het vertrek (in aflevering 3.23) van Tony Almeida bij CTU, werd een paar weken later Erin Driscoll aan het hoofd van CTU geplaatst. Haar eerste actie was om Jack Bauer zijn ontslagbrief te geven omwille van zijn druggebruik.

  Driscoll is een vrouw met twee gezichten. Enerzijds lijkt ze volgens het boekje te handelen, maar anderzijds zal ze haar invloed gebruiken om haar rang en status te beschermen. Erin heeft ook geen schrik om mensen rondom haar te gebruiken, zoals Sarah Gavin, op haar eigen positie te verstevigen. In Jack Bauer ziet ze haar rivaal, en heeft bang dat ze door zijn acties buitenspel zal gezet worden.

  Motivation Erin Driscoll: What your superiors think about your work is important, more important that risking your career in search of the truth. Take credit for achievements that others have made, whenever it is possible. You should keep your head cool en establish a firm base around you with loyal subjects. Give something to receive plenty.

  Erin Driscoll heeft ook een dochter, Maya Driscoll, gespeeld door Angela Goethals. Maya is psychologisch gestoord en heeft heel veel aandacht nodig. Maar hoezeer haar liefde voor haar dochter groot is, zorgt de carrière van Driscoll voor een kloof tussen haar en haar dochter. En dit zal in aflevering 4 zware gevolgen hebben.

  Persoonlijk vind ik het personage Maya compleet nutteloos en dient slechts om de iets te karikaturale Driscoll-figuur te verzachten en meer diepte te geven. Maar het komt vrij gekunsteld over en het zal de kijker meer irriteren dan de dramatische waarde van het personage te verhogen. Erin Driscoll had wel iets beter uitgewerkt mogen worden. Ik zou het ook fijn vinden moest Erin af en toe ook een een correcte beslissing neemt, wat in Dag 4 zelden of nooit gebeurt. Maya had ik uit het verhaal geschreven. Het is een goedkope scenario-truuk om iets te bekomen (om spoilers te vermijden ga ik hier niet verder op in).

 • Episode 4.04: 10:00 A.M. - 11:00 A.M.

  De serie begint stilaan op kruissnelheid te komen met aflevering 4. In het vorige uur zagen we al hoe Jack Bauer een gewapende overval ensceneerde om Chloë O’Brian de tijd te geven een satelliet-verbinding op te stellen. Hij houdt enkele mensen gegijzeld in een benzinestation, waaronder Kalil Hasan, de man die eerder Andrew Paige ontvoerde en nu op weg is naar zijn opdrachtgevers.

  Jack ziet dit als het enige mogelijkheid om de locatie van Defensie-secretaris James Heller en zijn dochter Audrey te ontdekken, die nog steeds proberen te zoeken naar een manier om te ontsnappen aan de executie. Kalil beseft dat hij zijn afspraak niet zal halen en probeert een manier te vinden om Jack te dwarsbomen. Maar dat is nog het minste van Jack’s problemen gezien de ordediensten zich rond het benzinestation scharen en alles in het werk stellen om in te grijpen. Ook Erin Driscoll wil Jack inrekenen, omdat ze Kalil wil ondervragen in CTU om zo Heller op te sporen.

  Driscoll
  (tot Curtis Manning)
  Send a team to pick up the hostile.

  Jack
  Damned Erin, if you do that, everything I’ve done in the last two hours will mean nothing !

  Driscoll
  I’m glad you finally figured that out !

  Ondertussen moet Behrooz zijn vriendinnetje blootstellen aan de inquisitie van zijn moeder Dina Araz. Behrooz voelt nattigheid. We krijgen ook nog een subplot te verwerken met de dochter van Driscoll die moet opgevangen worden in de ziekenboeg van CTU. Daarvoor gebruik Driscoll haar invloed en roept ze de hulp in van CTU-analist Sarah Gavin, die niet meteen is opgezet met het machtsmisbruik van Driscoll.

  In de serie beginnen ook de eerste scenario-foutjes de kop op te steken. Naast de verschillende tijdsaanduidingen die af en toe compleet onmogelijk zijn. Dat Jack die van het ene gebouw naar het andere vliegt in een absolute recordtijd, is iets waar ik mee kan leven. Maar ik heb het wel moeilijk met dergelijke fouten: ‘Tijdens de briefing krijgt Edgar Stiles de opdracht om de satellieten te positioneren. Chloë zal later beroep doen op Edar's voorbereidend werk om Jack te helpen. Maar Sarah Gavin vroeg zich in de aflevering onterecht af waarom Edgar met de Satellieten bezig was. Volgens haar zou dit gestuurd worden door Divisie. Maar dat is in contradictie met wat verteld werd tijdens de briefing in het begin van de aflevering. Er was geen enkele redenen voor achterdocht van Sarah en Edgar moest dan ook niet zoeken naar een excuus.

  ***Related Episodes***
  Dag 4 Aflevering 1: 7:00 A.M. - 8:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 2: 8:00 A.M. - 9:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 3: 9:00 A.M. - 10:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 5: 11:00 A.M. - 12:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 6: 12:00 P.M. - 1:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 7: 1:00 P.M. - 2:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 8: 2:00 P.M. - 3:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 9: 3:00 P.M. - 4:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 10: 4:00 P.M. - 5:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 11: 5:00 P.M. - 6:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 12: 6:00 P.M. - 7:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 13: 7:00 P.M. - 8:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 14: 8:00 P.M. - 9:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 15: 9:00 P.M. - 10:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 16: 10:00 P.M. - 11:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 17: 11:00 P.M. - 12:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 18: 12:00 A.M. - 1:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 19: 1:00 A.M. - 2:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 20: 2:00 A.M. - 3:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 21: 3:00 A.M. - 4:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 22: 4:00 A.M. - 5:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 23: 5:00 A.M. - 6:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 24: 6:00 A.M. - 7:00 A.M.

 • Ronnie Lobell

  Gezien Ronnie Lobell ondertussen al bloedend van de parking is gesleept en de rest van de episode in een bodybag mag stinken, is hier toch even een kleine samenvatting van de acteur, Shawn Doyle (37), en het personage die hij vertolkte.

  Shawn is een 37-jarige Canadese tv-acteur die ondermeer bekend is van de tv-film The Eleventh Hour. Canada heeft een grote oppervlakte, maar op filmgebied maakt het zelden opmerkelijke films (buiten Atom Egoyan gerekend). De acteur is me dus totaal onbekend.

  In “24” speelt hij de rol van de weinig sympathieke Field Agent Ronnie Lobell, die begrijpelijk enige argwaan vertoont wanneer Jack Bauer na anderhalf jaar komt opduiken in CTU en zomaar eventjes zijn oude baan wil terugpikken van onder zijn neus. Hoe dan ook, zijn reacties zijn misplaatst gezien hij blijkbaar zelf de vorige afleveringen van “24” niet heeft gezien waarin Bauer 2 maal de wereld heeft gered van een nucleaire en bacteriële destructie. Had hij deze DVD’s gezien dan zou hij misschien op dit moment nog leven.

  Motivation Ronnie Lobell: Don’t take any crap from nobody. Your ass is on the line here. You must stay focused and in control of any situation. You don’t like Erin Driscoll too much and despise her judgement. But she’s head of CTU so you obey your orders and stay within the rules of CTU-protocol. However, in real life, you’re less of a prick than you appear to be.

  De CTU-agent stierf door een welgeplaatste kogel van Kalil Hasan, terwijl hij nog bezig was om Jack Bauer in het gareel te houden. Dit was op het einde van aflevering 2.

 • Episode 4.03: 9:00 A.M. - 10:00 A.M.

  Zoals Matula in de commentaren correct had opgemerkt, vertonen ze twee "24" afleveringen per keer. Maar hier is de korte samenvatting van de derde aflevering, in het geval je deze zou gemist hebben, wat een onvergeeflijke blunder van formaat is, die een gemiddelde filmliefhebber zich niet kan veroorloven. Meer nog, het missen van deze aflevering kan uw gemoedstoestand op onherstelbare wijze doen verzuren. Neen, kom niet af met "Er zijn toch telkens korte samenvattingen voor elke aflevering", want het merg van de serie zit hem in de menselijke relaties tussen de verschillende personages die in een samenvatting voor een groot stuk verloren gaan. Enkel de Almachtige God kan bij deze soelaas brengen, en dan nog zal Hij je waarschijnlijk met een scheef oog bekijken voor de nalatigheid.

  Jack Bauer heeft opnieuw de touwtjes in eigen handen genomen en onbesuisd en instinctief zoals hij is, de orders van Driscoll naast zich neergelegd. Hij zet de achtervolging in op Kalil Hasan die de programmateur Andrew Paige heeft ontvoerd.

  Ondertussen komt Curtis Manning in het CTU-hoofdkwartier onder zware druk te staan. Enerzijds lapt zijn ex-vriendin Marianne Taylor hem een toer door hem te betichten confidentiële informatie te hebben gelekt. Anderzijds moet hij Richard Heller ondervragen (en niet Robert Heller zoals geschreven staat op verschillende 24-sites) tot zelfs folteren. Dit is uiteraard geen simpele taak gezien hij de zoon is van de Defensie-Secretaris James Heller. Erin Driscoll is er namelijk van overtuigd dat hij belangrijke informatie verzwijgt in verband met de ontvoering van zijn vader. De toekomst zal uitwijzen of ze het bij het rechte eind had…

  En aan de kant van de terroristen zien we Behrooz die schrik heeft voor zijn vriendinnetje Debbie. Zijn ouders willen dat hij haar naar het huis lokt voor een ondervraging. Debbie heeft een geheime schuilplaats ontdekt waar de terroristen hun plannen voorbereiden. Navi Araz wil geen risico's lopen en beveelt zijn vrouw om de zaak te regelen.

  Ook Chloë O’Brian heeft de schreef van het CTU-protocol aan haar schoenen gelapt en stiekem van de overheidstechnologie gebruik gemaakt om Jack. Chloë wil echter niet dat er iets overkomt met Andrew die een nauwe vriend van haar is. Chloë houdt ook niet van schijnheilig gedrag en laat dit merken aan Sarah Gavin met wie ze het niet meteen kan vinden.

  Sarah Gavin
  Why are you always so impatient with everybody?

  Chloë O’Brian
  Not everybody! Just you. Now please go away.

  Sarah Gavin
  (draait zich om)
  …Bitch.

  ***Related Episodes***
  Dag 4 Aflevering 1: 7:00 A.M. - 8:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 2: 8:00 A.M. - 9:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 4: 10:00 A.M. - 11:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 5: 11:00 A.M. - 12:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 6: 12:00 P.M. - 1:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 7: 1:00 P.M. - 2:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 8: 2:00 P.M. - 3:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 9: 3:00 P.M. - 4:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 10: 4:00 P.M. - 5:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 11: 5:00 P.M. - 6:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 12: 6:00 P.M. - 7:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 13: 7:00 P.M. - 8:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 14: 8:00 P.M. - 9:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 15: 9:00 P.M. - 10:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 16: 10:00 P.M. - 11:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 17: 11:00 P.M. - 12:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 18: 12:00 A.M. - 1:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 19: 1:00 A.M. - 2:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 20: 2:00 A.M. - 3:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 21: 3:00 A.M. - 4:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 22: 4:00 A.M. - 5:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 23: 5:00 A.M. - 6:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 24: 6:00 A.M. - 7:00 A.M.

 • Episode 4.02: 8:00 A.M. - 9:00 A.M.

  Morgen krijgen we het volgende bloedstollende uur te verwerken van 24, waarin Jack via Chloë O’Brian zal vernemen dat haar jeugdvriend Andrew Paige over meer informatie beschikt in verband met de geplande terroristische aanval en de ontvoering van Defensie-Secretaris James Heller en zijn dochter Audrey. Hij wil de jongeman zo snel mogelijk naar het CTU krijgen, maar Erin Driscoll wil Jack na het Tomas Sherek-incident, zo snel mogelijk buitenspel zetten. Jack Bauer bedenkt echter een manier om Driscoll onder druk te zetten. Volgens hem heeft ze een zware fout begaan tegen CTU protocol. Daarnaast weet Jack waar Andrew zich bevindt. Driscoll moet een keuze maken en dat is niet naar de zin van Ronnie Lobell.

  Wat Jack echter niet weet, is dat zijn gesprekken met Andrew afgeluisterd worden. Ondertussen stomen Dina en Navi Araz hun zoon Behrooz klaar om de geheime aktetas te leveren aan Omar. Maar Behrooz' Amerikaanse vriendinnetje Debbie dreigt hun planning in gevaar te brengen.

  Ondertussen zitten Heller en Audrey in de handen van terroristen die hun messen slijpen voor de live-executie. Heller is echter niet iemand die op zijn knieën zal springen en probeert sterk te zijn voor zijn dochter.

  Omar
  (terrorist)
  Take of your clothes !

  James Heller
  You first !

  ***Related Episodes***
  Dag 4 Aflevering 1: 7:00 A.M. - 8:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 3: 9:00 A.M. - 10:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 4: 10:00 A.M. - 11:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 5: 11:00 A.M. - 12:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 6: 12:00 P.M. - 1:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 7: 1:00 P.M. - 2:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 8: 2:00 P.M. - 3:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 9: 3:00 P.M. - 4:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 10: 4:00 P.M. - 5:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 11: 5:00 P.M. - 6:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 12: 6:00 P.M. - 7:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 13: 7:00 P.M. - 8:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 14: 8:00 P.M. - 9:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 15: 9:00 P.M. - 10:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 16: 10:00 P.M. - 11:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 17: 11:00 P.M. - 12:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 18: 12:00 A.M. - 1:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 19: 1:00 A.M. - 2:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 20: 2:00 A.M. - 3:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 21: 3:00 A.M. - 4:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 22: 4:00 A.M. - 5:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 23: 5:00 A.M. - 6:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 24: 6:00 A.M. - 7:00 A.M.

 • Marianne Taylor

  Ik wist dat ik haar al ergens had gezien in iets anders, en nu weet ik het. Aisha Tyler (35), die in "24" de rol van Marianne Taylor vertolkt, had een klein rolletje in Friends (zie foto). Zij had een affaire met Ross Gellar, maar stelde haar eisen nogal hoog. Ze had enkel dates met Nobelprijs-winnaars, tot ze begon te flirten met Joey. Ja, toen al had ze van die geniepige en valse rolletjes.

  In “24” heeft ze een relatie gehad met Curtis Manning, het Hoofd van de Tactische Interventies bij CTU. Maar ook al is de relatie ontspoord, probeert Marianne toch haar connecties te gebruiken om binnen te geraken in CTU en een mooie positie te verzilveren. Door wat druk uit te oefenen op de naïve Edgar Stiles zal ze snel toegang krijgen tot alle kanalen in het systeem. Erin Driscoll luistert niet naar de waarschuwingen van Manning en opent de deuren voor Marianne. Je mag haar verwachten vanaf aflevering 3 (9am – 10am).

  Motivation Marianne Taylor: You use blackmail and trickery to get what you want. You put your wants first before anything else. You will do anything to achieve your goal, even if it means thousands of people will die because of it. Sure, you have friends, but they will most probably get you back for all you have done to them. You are a pretty lonely person if you think about it, but because of your untrusting personality you will probably be lonely forever.

  De 1m80 lange Aisha Tyler heeft niet alleen veel tv-ervaring met series zoals CSI: Crime Scene Investigation en Friends, maar ze is ook binnenkort te zien in .45 aan de zij van de knappe Milla Jovovich in een soort Thelma and Louise-achtig verhaal.

  Aisha heeft in “24” wel een hatelijke rol, maar ik vind ze een zeer aangename actrice om naar te kijken. In het echte leven blijkt het zelfs een enorm sympathieke en grappige vrouw te zijn, die in haar vrije tijd ook nog eens stand-up comedienne is. Ik schrijf nu een postje over haar want de kans bestaat erin dat jullie na aflevering 5 de vrouw niet meer zullen uitstaan. Hier trouwens wat afbeeldingen van haar op Maximonline: 1, 2, 3, 4, 5 en 6.