• Dina Araz

  Zopas was de eerste aflevering te zien van Dag 4. Hier is wat background informatie en een aantal bedenkingen. Het eerste wat opvalt bij de nieuwe aflevering zijn de vele nieuwe gezichten. Geen Kim Bauer, geen Tony, geen Michelle, geen Chase. Wees gerust, Tony en Michelle will be back.

  Een tweede ding wat opvalt is dat we eens een romantische scène zien tussen Jack Bauer en zijn nieuwe vlam Audrey Raines. In vergelijking met de eerste 3 seizoenen heb je de indruk dat Bauer misschien zijn geluk heeft gevonden…tot hij Erin Driscoll weet te helpen in het oppakken van Tomas Sherek. Dat glimlachje spreekt boekdelen.

  Wel een beetje vreemd dat hij van zijn hotelkamer (met Audrey) er slechts '2 minuten' over doet om tot in CTU te geraken. OK, hij kent de weg, maar wat? Bevindt het hotel zich misschien vlak naast het CTU gebouw of hebben ze zo een beam-me-up-scotty-systeem? Dit heb je vaak met real-time series. Vaak maken ze geregeld wat eigenaardige kronkels om een verhaal verteld te krijgen. Personages vliegen soms van de ene locatie naar de andere in een oogwenk. Soms valt het op, maar bij "24" kan je er nog mee leven.

  Knap aan de aflevering is de presentatie van de Araz familie. Niet meteen de typische terroristen die we hadden verwacht. En dan vooral Dina Araz, gespeeld door Shohreh Aghdashloo (53), vind ik fantastisch gecast voor de rol. Ze is zowel moederfiguur als een gemeen kreng van een vrouw. Ze houdt van haar zoon maar ze heeft ook een terroristische-agenda en gelooft in haar missie en vertrouwt blindelings op haar man Navi Araz. Let ook op de donkere make-up rond haar ogen. Een sluwe moeder met een hypnotiserende blik. En met een dergelijke make-up zullen de enige tranen, 'zwarte tranen' zijn. Shohreh had eerst de rol geweigerd omdat ze haar rol als terrorist nogal stereotyp vond. Maar toen ze het scenario las zag ze dat het personage verschillende gezichten had, en dat deed haar uiteindelijk veranderen van gedacht. In de serie zien we dat ze ook een speciale band heeft met haar zoon Behrooz die niet helemaal naar de zin is van Navi.

  Motivation Dina Araz: You believe in your cause and will die for it if this seems necessary. Unless this would be in conflict with the love you have for your son Behrooz. You are a survivor with a manipulative personality. You can be sweet as a mother and evil as a snake.

  Dina Araz is één van de meest complexe figuren uit de serie, en de keuze om daarvoor te werken met een bijzonder talentvolle actrice. De 53-jarige Iraanse Shohreh speelde twee jaar geleden nog in House of Sand and Fog (2003), een thriller met Jennifer Connelly en Ben Kingsley. Ze kreeg tevens een oscar-nominatie voor haar rol in de film en verloor onterecht van Renée Zellweger in Cold Mountain. In House of Sand and Fog speelt ze net zoals in seizoen 4 van “24”, de moeder van Jonathan Ahdout.

  Met “24” ben ik echt wel overtuigd van haar filmcharisma en kijk uit naar haar volgende projecten, daar zijn; The Exorcism of Emily Rose. (hier is de trailer van de film.). Daarna gaat ze waarschijnlijk een misstap tegemoet met Il Mare (2006), een romance met Keanu Reeves en Sandra Bullock.

 • Welkom op de 24 Blog !

  Vandaag begint om 22u10 op Kanaal Twee het 4de seizoen van één van mijn favoriete tv-series, 24 met Jack Bauer die opnieuw de VS zal moeten redden van de ondergang door terroristisch geweld. Seizoen 4 bestaat uit 24 afleveringen van 1 uur (ingekort in 40 min elk).

  Met deze blog zal ik de verschillende afleveringen op de voet volgen en becommentariëren. In de reacties kunnen jullie per afleveringen jullie bevinden kwijt. Ik zal er alles aan doen om zoveel mogelijk spoilers te vermijden en zal pas onthullingen doen wanneer deze gebeuren op tv. De site zal met de loop van tijd aangevuld worden met allerhande 24-related nieuws (de opkomende 24-film, de game en het 5de seizoen waaraan momenteel gewerkt wordt), foto’s, video clips, background stories en nog veel meer. Alvast veel leesplezier en probeer zo weinig mogelijk afleveringen te missen.

  Google
  Web24.skyblogs.be

 • Episode 4.01: 7:00 A.M. - 8:00 A.M.

  Het is 18 maanden geleden sinds Jack de VS kon redden van terroristen die de natie met een dodelijk virus bedreigden. President Palmer nam uit vrije wil afstand van een nieuwe herverkiezing, nadat zijn ex-vrouw Sherry Palmer op een ongelukkige manier werd neergeschoten. Chase Edmunds en de dochter van Jack, Kim Bauer, namen definitief afscheid van CTU (Counter Terrorist Unit ).

  Het nieuwe seizoen begint met een trein-aanslag. Een man wordt er bestolen van zijn aktetas en op een koelbloedige manier afgemaakt. De inhoud van de koffer blijft voor ons nog een tijdje onbekend. Jack Bauer werd ontslagen door Erin Driscoll, het nieuwe hoofd van CTU, vanwege het doorbreken van het protocol en het gebruik van Cocaïne. Jack trad in dienst aan de zij van de Defensie Secretaris James Heller als zijn persoonlijke assistent. Jack heeft ondertussen ook een affaire met de dochter van Heller, de gescheiden Audrey Raines Heller. Heller heeft ook nog een zoon, Richard Heller, wiens ideologie volledig in strijd is met de politieke carrière van zijn vader.

  Heller
  Spare me your 6 grade Michael Moor logic. The world is a little bit
  more complicated than that, Richard. We do not live in a Utopia.
  America has enemies.

  Richard
  Enemies who were our friends a year ago. And in another year it’ll change again
  unless people stop supporting your psychotic need to control the world.

  Heller
  Psychotic need? We serve our country. We serve
  the cause of freedom. What do you do?

  Richard
  Why don’t you just go back to your little motorcade and drive somewhere
  where people actually buy the lies you’re selling?

  Jack heeft een meeting met Driscoll in CTU om te spreken over overheid subsidies, maar hij komt meteen middenin een interventie terecht om de Turkse terrorist Tomas Sherek te pakken te krijgen. Deze wordt verantwoordelijk geacht voor een bomaanslag eerder die ochtend op een passagierstrein. Jacks instinct doet hem vermoeden dat Tomas belangrijke informatie achterhoudt over een aanslag die misschien nog moet plaatsvinden. Maar Ronnie Lobell leidt nu de field-operations.

  Ondertussen zien we de jonge computer hacker Andrew Paige die informatie op het internet kan oppikken die niet bestemd is voor zijn ogen. Hij waarschuwt Chloë O’Brian, een CTU-agente en goede kennis van hem, dat er mogelijk iets vreselijks zal gebeuren. Maar Andrew wordt opgespoord door de terroristen die hem en alle tussenpersonen willen vermoorden die weet hebben van hun terroristische aanslagen.

  We maken ook kennis met het mysterieuze Turkse koppel Navi Araz & Dina Araz, met hun zoon Behrooz. Zij zitten blijkbaar aan de bron van wat er zich aan het afspelen is. De vader wil niets aan het toeval overlaten. Ze hebben jaren gewerkt om hun plan tot in de perfectie uit te voeren. Niemand zal ze in de weg staan.

  Jack vermoedt dat het trein-ongeval een afleiding was voor een grotere aanslag. Wanneer Tomas Sherek voor verhoor wordt binnengebracht heeft Jack geen twijfels meer. Hij kent de man in kwestie en weet dat er meer op het spel staat. Maar bij CTU heeft hij niets meer te zeggen, tenzij …

  ***Related Episodes***
  Dag 4 Aflevering 2: 8:00 A.M. - 9:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 3: 9:00 A.M. - 10:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 4: 10:00 A.M. - 11:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 5: 11:00 A.M. - 12:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 6: 12:00 P.M. - 1:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 7: 1:00 P.M. - 2:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 8: 2:00 P.M. - 3:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 9: 3:00 P.M. - 4:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 10: 4:00 P.M. - 5:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 11: 5:00 P.M. - 6:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 12: 6:00 P.M. - 7:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 13: 7:00 P.M. - 8:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 14: 8:00 P.M. - 9:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 15: 9:00 P.M. - 10:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 16: 10:00 P.M. - 11:00 P.M.
  Dag 4 Aflevering 17: 11:00 P.M. - 12:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 18: 12:00 A.M. - 1:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 19: 1:00 A.M. - 2:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 20: 2:00 A.M. - 3:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 21: 3:00 A.M. - 4:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 22: 4:00 A.M. - 5:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 23: 5:00 A.M. - 6:00 A.M.
  Dag 4 Aflevering 24: 6:00 A.M. - 7:00 A.M.